Sourcing Manager till HKScan

Stockholm
Ansök senast 2020-06-07

Vill du arbeta på ett globalt företag som sätter högt värde på miljö och hållbarhetsfrågor? Vi söker nu en Sourcing Manager som kommer ansvara för sverigemarknaden och ha ett tätt samarbete tillsammans med produktutveckling! Har du några års erfarenhet av inköp och är redo för att utveckla dig och ta nästa kliv i karriären? Då kan detta vara utmaningen för dig!

Rollen

Som Sourcing Manager hos oss på HKScan kommer du att fokusera på den svenska marknaden där fokus kommer vara att koordinera olika projekt lokalt tillsammans med den svenska organisationen och group sourcing. I rollen ansvarar du för att hitta rätt råmaterial och förpackningar till den svenska marknaden, samt att genomföra lokala upphandlingar inom olika kategorier. 

I rollen ingår att du ansvarar för förhandling och genomför upphandlingar i linje med att du vidareutvecklar befintlig sourcingstrategi, lokala inköpsprocesser och verktyg, samt identifierar inbesparningsmöjligheter och säkerställer att nya direktiv implementeras. Med en hög energinivå och förmåga att förutse trender utvecklar du affären på bästa sätt.

I ditt arbete kommer du att ha ett nära samarbete med produktion, produktutveckling och kvalitet i Sverige. Du kommer att ha en central roll i HKscans utveckling vid implementering av inköpsprocesser samt se till att arbetet sker systematiskt. 

Du välkomnas till vårt kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och kommer att rapportera till Director Procurement Sweden. Det finns även möjlighet att vara positionerad på våra kontor i Linköping, Skara, Kristianstad eller Halmstad.

Om dig

Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning samt några års erfarenhet av inköp, gärna från livsmedelsbranschen. Vi tror att du tidigare har arbetat med inköp av direkt material. 

För att trivas tror vi det är viktigt att du har erfarenhet av att ha arbetat i en internationell miljö och tidigare gärna ha arbetat inom industriella bolag. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat, koncernspråket är engelska.

För att lyckas i rollen ser vi att du har stort eget driv, stark affärsmässighet och en god kommunikativ förmåga med fallenhet för att bygga goda och professionella relationer. Du är trygg med att arbeta självständigt, tar stort eget ansvar och har ett genuint intresse för utveckling av arbetssätt och strategiskt förbättringsarbete. 

Ansökan

Låter detta som en roll för dig? Ansök redan idag, dock senast 7:e juni. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om processen är du vänlig att kontakta ansvarig rekryterare Viktoria Shakalina 073 073 53 71. Har du specifika frågor som berör tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Tommy Falck på +358 50 349 0612.

Om oss

HKScan är ett nordiskt företag som producerar kött och måltider. Vi har över 7 200 yrkeskunniga medarbetare som strävar efter att servera världens mest krävande gaffel och säkerställa kvalitet genom hela värdekedjan, från gård till gaffel. HKScan producerar, marknadsför och säljer högkvalitativa och hållbart framtagna produkter av fläsk-, nöt-, fjäderfä- och lammkött samt charkuterivaror och färdigmat, med starka konsumentvarumärken som HK®, Scan®, Rakvere®, Kariniemen®, Rose®, Pärsons® och Tallegg®. Våra kunder finns i sektorerna detaljhandel, food service, industri och export och vår hemmamarknad utgörs av Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Vi exporterar till nästan 50 länder. År 2018 hade HKScan en omsättning på 1,7 miljarder euro, vilket gör oss till en av Europas ledande producenter av kött och färdigmat.

Kontaktperson

Viktoria Shakalina

viktoria.shakalina@weselect.com

0730735371