Kommunikationschef föräldravikariat - Menigo

Stockholm
Ansök senast: 2024-05-31

Vi på Menigo tror att den goda måltiden har kraften att bygga broar mellan människor och skapa hälsa och tillväxt i samhället. För att göra det möjligt behöver vi medarbetare som arbetar tillsammans, har en bredd i erfarenheter, kunskap och bakgrund och delar vår passion för mat. Nu bygger vi för framtiden - och du kan bli en del av den!

Din roll

I rollen som Kommunikationschef har du ett helhetsansvar för Menigos interna och externa kommunikation. Genom en stor kännedom och förståelse för verksamheten och affären arbetar du både proaktivt och reaktivt, strategiskt och operativt för att stärka Menigo som varumärke, vår position på marknaden samt relationen med medarbetare, kunder och marknad. Du har ett tätt samarbete med bland annat Menigos VD och företagsledning, chefer, marknadsavdelning samt HR.    

Menigo befinner sig just nu i en stor transformationsresa, dels genom en kontors- och lagerflytt i Göteborg, samt flera systembyten. I dessa delar utgör kommunikation en central del varför din roll kommer ha ett stort fokus på förändringsledning.  

Som Kommunikationschef tillhör du funktionen HR & Kommunikation, ett ambitiöst team som stöttar varandra i många frågor, men du har många kontaktytor inom företaget i ditt dagliga arbete. Du arbetar tätt tillsammans med en Kommunikatör som också rapporterar till dig, du ingår i HR och Kommunikations ledningsgrupp och rapporterar både till Menigos HR och Kommunikations Direktör och till Kommunikationsansvarig i Sysco Europa. I rollen som Kommunikationschef för Menigo ingår du även i Syscos europeiska kommunikationsteam. 

Tjänsten är ett föräldravikariat med tillträde i juni / juli till och med september 2026. 

Dina arbetsuppgifter består bland annat av: 

  • Ansvar för Menigos interna kommunikation, både strategiskt och operativt  
  • Planera, koordinera och utföra kommunikationsinsatser inom PR  
  • Ansvar för Menigos hållbarhetskommunikation 
  • Kommunikationsstöd till Menigos VD och företagsledning 
  • Driva och stötta i förändringsarbete för olika transformationsprojekt  
  • Ansvar för kriskommunikation 

Vem är du? 

Du har minst 5 års kommunikationserfarenhet och en eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller motsvarande. Du har stor digital kunskap och är en duktig skribent. Då rollen innebär internationella kontaktytor med vårt moderbolag Sysco i USA hanterar du både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. Meriterande om du tidigare arbetat i en rådgivande roll och stöttat, VD, ledning och chefer i kommunikationsarbete samt har erfarenhet från kris- och pressarbete.  

Som person är du en teamspelare med ett strategiskt driv såväl som en stor vilja att arbeta operativt. Du är en lösningsorienterad, positiv och strukturerad person.  

Din personlighet, motivation och vilja att ständigt förbättra värderar vi högt. Vi strävar efter att vara den bästa, mest personliga samarbetspartnern för våra kunder. Vill du vara en del av vår utvecklingsresa och arbeta för att förenkla våra kunders vardag?  

 

Välkommen till oss!