Teamledare till barn och ungdom myndighet - Uppsala kommun

Uppsala
Ansök senast: 2024-05-31

Diarienr: SCN-2024-00370

Arbetsplats: Barn och ungdom myndighet, barn- och ungdomsenhet 3

Förvaltning: Socialförvaltningen

Publicerad: 2024-05-08

Sista ansökningsdag: 2024-05-31

Har du mångårig erfarenhet av myndighetsarbete inom barn och ungdom och redo att ta nästa steg i karriären? Vill du arbeta i en roll där du stödjer enhetschefen med att säkerställa att arbetet på enheten följer lagstiftningen och där du arbetsleder medarbetare i handläggningsprocessen? Trivs du med att arbeta flexibelt och samarbeta med andra?

Då kan du vara vår nya teamledare!

Avdelningen för barn och ungdom myndighet befinner sig i en positiv utveckling där vi arbetar med att utveckla stödet till barn och familjer samtidigt som vi arbetar med fokus på vår arbetsmiljö med flexibla arbetssätt och en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vårt arbete kännetecknas av mycket samarbete och stora utvecklingsmöjligheter.

Vi arbetar i nära samverkan med barnet och nätverket runtomkring. Vi är stolta över att kunna erbjuda specialiserade insatser i egen regi utifrån barnets och ungdomens behov – vi driver bland annat egna HVB. Och till skillnad från de flesta andra kommuner ökar vi våra insatser inom öppenvården. Målet är att bedriva ett socialt arbete av hög kvalitet!

Bra lön från start och en plan för din löne- och kompetensutveckling

Avdelning barn och ungdom myndighet satsar på morgondagens arbetsliv och arbetsmiljö genom att anställa fler socialsekreterare och erbjuda flexibla arbetssätt, bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt ett höjt friskvårdsbidrag på 3000 kr per år. Här finns även gott om stödfunktioner som administratörer, nätverksledare, SiP- samordnare med mera. 

Som medarbetare är du vår främsta och viktigaste tillgång och vi har därför satsat på höjda löner och tydliga karriärvägar. Vi vill att du ska kunna utvecklas och stanna hos oss!

Här kan du läsa mer om vår kompetens- och befogenhetstrappa 2024

Ditt uppdrag

Område utredning och uppföljning består av 4 enheter med ett tjugotal medarbetare i varje enhet som leds av en enhetschef och två teamledare. Vi söker nu en teamledare till barn- och ungdomsenhet 3.

Teamledarrollen är en arbetsledande funktion och i arbetet ingår att stödja enhetschefen med att säkerställa att myndighetsarbetet på enheten följer lagstiftning, delegationsordning, avtal och styrdokument, arbetsleda i individärenden och fatta beslut enligt delegationsordningen, stödja medarbetare i handläggningsprocessen samt introduktion av nyanställda. Det ingår även att vara föredragande i individutskott och domstol. Du kommer arbeta nära den andra teamledaren på enheten och kommer att vara delansvarig för implementering och utveckling av arbetsmetoder.

I rollen som teamledare har du stöd i olika frågor från enhetschef, kollegor, kommunjurist, verksamhetsnära stöd, administratör med flera.

Teamledarna från de olika enheterna samarbetar med varandra i såväl ärendefrågor, bemanning vid ledigheter och utvecklingsfrågor. Teamledarna från hela avdelningen träffas kontinuerligt och samverkar och har handledning tillsammans. Du kommer alltså ha många kollegor med liknande funktion.

I tjänsten kan det förekomma arbete på eftermiddag/ kväll.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomutbildning. För att lyckas i rollen som teamledare behöver du ha mångårig erfarenhet av myndighetsarbete med barn och ungdom och du ska känna dig trygg i alla delar i handläggararbetet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som specialisthandläggare, gruppledare eller teamledare. Det är en förutsättning för tjänsten att du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. 

Arbetet kräver att du är van att arbeta flexibelt, ansvarstagande, stresståligt och har lätt för att prioritera. Som person har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du har förmågan att leda och motivera andra för att effektivt nå gemensamma mål. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom är du analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Som ledare är du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt samt relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 

Annelie Fors, enhetschef barn- och ungdomsenhet 3, 018-727 55 18

Siri Hallstan, områdeschef, 018-727 14 37.

Fackliga företrädare: 

Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34

Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträde: Efter överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.