Skolsköterska till anpassad grundskola i Uppsala kommun

Uppsala
Ansök senast: 2024-05-28

Diarienr: UBN-2024-02718

Arbetsplats: Berga anpassad grundskola

Förvaltning: Utbildningsförvaltningen

Publicerad: 2024-05-07

Sista ansökningsdag: 2024-05-28

Har du erfarenhet av arbete som skolsköterska med barn och unga och vill ta dig an en ny utmaning? Drivs du av att ha ett jobb som gör skillnad och där du får möjlighet att jobba med kompetenta kollegor? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som skolsköterska till oss inom anpassad grundskola!

De kommunala anpassade grundskolorna i Uppsala består i nuläget av fem enheter, Eriksberg, Johannesbäck, Årsta, Berga och Östra Stenhagen anpassade grundskolor. Som skolsköterska i anpassad grundskola kommer du att arbeta på tre av dessa enheter. Du kommer att ingå i ett kompetent elevhälsoteam där det finns ytterligare en skolsköterska som du kommer att samarbeta nära. I och med att vi har ett gemensamt elevhälsoteam i de anpassade grundskolorna så arbetar du med samma team trots att det är olika enheter. I dag har vi cirka 300 elever i den anpassade grundskolan vilket innebär att du som skolsköterska har cirka 150 elever på en heltidstjänst.

Som skolsköterska är du anställd direkt under rektor, som ansvarar för elevhälsoarbetet. Verksamhetschef och medicinskt ledningsansvarig finns på central nivå och är ansvarig för elevhälsans medicinska insats (EMI) rutiner och är ett stöd för rektor och skolsköterska.

Här kan du läsa mer om anpassad grundskola.

Ditt uppdrag

Som skolsköterska arbetar du med förebyggande elevhälsoarbete genom hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Uppsala kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insats. Elevhälsan arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande samt verkar för att alla elever ska nå utbildningens mål. Uppdraget som skolsköterska innefattar också att vaccinera enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn, erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning.

Du ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med lärare, vårdnadshavare och myndigheter utanför skolan. Dessutom ingår du i ett professionsnätverk med övriga skolsköterskor i kommunen med regelbundna möten för kvalitetsutveckling och stöd i arbetet.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med en specialistsjuksköterskeutbildning inom någon av följande inriktningar: distriktssköterska 75 hp, barn och ungdom 60 hp eller skolsköterska 60 hp. Du behöver också ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt god datorvana.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • arbete som skolsköterska
  • arbete i elevhälsoteam
  • elever med intellektuell funktionsnedsättning

Det är också meriterande om du har kunskap om arbete i dokumentationssystemet Prorenata.

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är även bra på att samarbeta och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare behöver du vara vara flexibel och kunna se möjligheter i förändringar samtidigt som du har en god helhetssyn och kan se frågor i ett större perspektiv. Sist men inte minst kräver tjänsten att du är bra på att strukturera, planera och prioritera i ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Karin Sagbrant, rektor, 018-727 25 44.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 03.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

För dig med skyddad identitet

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.