Specialistsäljare Alkoholhaltiga drycker - Menigo

Sundsvall
Ansök senast: 2024-06-02

Vi på Menigo tror att den goda måltiden har kraften att bygga broar mellan människor och skapa hälsa och tillväxt i samhället. För att göra det möjligt behöver vi medarbetare som arbetar tillsammans, har en bredd i erfarenheter, kunskap och bakgrund och delar vår passion för mat. Nu bygger vi för framtiden - och du kan bli en del av den!

Din roll

Som specialistsäljare hos oss är din uppgift är att skapa nya och bygga långsiktiga kundrelationer för att tillsammans med våra kunder driva försäljning, lönsamhet och tillväxt inom din kategori. I din roll arbetar du med att utveckla arbetssätt, sortiment och prisbild i partnerskap med våra kunder och leverantörer.

Du arbetar även för att höja kunskapen om vårt alkoholsortiment och fungerar som stöd och rådgivare både för våra kunder och internt i företaget. Ditt dagliga arbete stärker vår affär och ökar förutsättningarna för att få specialistkategorin till en självklar del i vårt helhetserbjudande till våra kunder. I din roll ingår även kundbesök, offert- och avtalshantering, prospektbearbetning och administration kring detta. Du är också en del i tvärfunktionella kundteam som utvecklar och kvalitetssäkrar vårt arbete för kunden.

Du arbetar större delen av tiden tillsammans med våra kunder och har dina närmaste kollegor i vårt engagerade säljteam med specialistsäljare som alla delar en passion för kundupplevelsen, mat och människor. Du arbetar dagligen i vårt CRM (Microsoft) och affärssystem. 

Tjänsten är placerad i Sundsvall men distriktet är stort så längre resor och övernattningar förekommer. 

Vem är du:

Vi söker dig som är en god kommunikatör, har lätt för att skapa goda relationer till andra och etablera ett kontaktnät. Du har energi, en egen stark drivkraft och är resultatinriktad och systematisk i ditt arbete. Du har ett stort lönsamhetsfokus och arbetar för att göra en bra affär för både vår kund och Menigo. Du har struktur och använder analys och uppföljning för att utveckla relationen med kund och ditt eget arbete. Du är motiverad, van att arbeta självständigt och kan behålla ditt fokus även vid utmaningar. Du drivs av att utvecklas och är bra på att förbättra och förnya ditt arbetssätt.

För att lyckas i rollen krävs att du har god kunskap och arbetslivserfarenhet inom området Alkoholhaltiga drycker. Du är utbildad sommelier och har arbetat ett par år med relationsbaserad försäljning, gärna med koppling till restaurangbranschen. Vi ser att du har din utbildning inom ekonomi, försäljning eller projektledning och är van att arbeta i M365. Dessutom behöver du ha körkort och ett genuint intresse för mat och dryck!

Din personlighet, motivation och vilja att ständigt förbättra värderar vi högt. Vi strävar efter att vara den bästa, mest personliga samarbetspartnern för våra kunder. Vill du vara en del av vår utvecklingsresa och arbeta för att förenkla våra kunders vardag? Välkommen till oss!

Din personlighet, motivation och vilja att ständigt förbättra värderar vi högt. Vi strävar efter att vara den bästa, mest personliga samarbetspartnern för våra kunder. Vill du vara en del av vår utvecklingsresa och arbeta för att förenkla våra kunders vardag? Välkommen till oss!

För måltiden är livsviktig för våra kunder, för deras gäster och för oss på Menigo.