Socialsekreterare med fokus på barnet - Uppsala kommun

Uppsala
Ansök senast: 2024-05-31

Diarienr: SCN-2024-00362

Arbetsplats: Barn och ungdom myndighet, område utredning och uppföljning

Förvaltning: Socialförvaltningen

Publicerad: 2024-05-02

Sista ansökningsdag: 2024-05-31

Är du vår nästa handläggare inom barn & unga som vill arbeta med kvalificerad handläggning och fortsätta utveckla din kompetens? Vill du dessutom arbeta i en verksamhet som gjort stora satsningar på både lön och kompetensutveckling– då vill vi välkomna dig till vår socialtjänst!

Vi söker dig som vill arbeta med utredning och uppföljning av insatser för barn, ungdomar och deras familjer. Ett arbete som kännetecknas av mycket samarbete och stora utvecklingsmöjligheter.

I utredningsarbetet arbetar vi i nära samverkan med barnet och nätverket runtomkring. I Uppsala kommun har vi satsat på specialiserade insatser i egen regi utifrån barnets och ungdomens behov – vi driver bland annat egna HVB-hem. Och till skillnad från de flesta andra kommuner ökar vi våra insatser inom öppenvården. Målet är att bedriva ett socialt arbete av hög kvalitet. 

Läs vad socialsekreteraren Oskar säger om jobbet.

Bra lön från start och en plan för din löne- och kompetensutveckling

Inom avdelningen barn och ungdom myndighet vill vi förverkliga morgondagens arbetsliv och arbetsmiljö genom att anställa fler socialsekreterare och erbjuda flexibla arbetssätt, bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år. Som medarbetare är du vår främsta och viktigaste tillgång och vi har därför satsat på höjda löner och tydliga karriärvägar.

Här kan du läsa mer om kompetens- och befogenhetstrappan 2024.

Arbeta i centrala Uppsala eller i Gottsunda

Område utredning och uppföljning består av fyra enheter. I varje enhet arbetar cirka 20 socialsekreterare, två teamledare och en enhetschef. Tre av enheterna sitter centralt i Uppsala på Svartbäcksgatan 44 och en enhet arbetar riktat mot ett så kallat socialt utsatt område och sitter i Gottsunda centrum, här får du möjlighet att arbeta lokalt nära de vi är tillför men med de fördelar som kommer av att arbeta i en stor kommun. Båda kontoren är lätta att ta sig till och har bra bussförbindelser till och från Uppsalas resecentrum.

Det här är vi också stolta över:

Att arbeta hos oss innebär bland annat:

  • Flexibel arbetstid som kan bidra till trivsel på jobbet och en balans mellan arbete och privatliv.
  • Möjlighet till kompetensutveckling oavsett var du jobbar i kommunen. (Som socialsekreterare inom utredning och uppföljning barn och ungdom finns en kompetens- och befogenhetstrappa.)
  • 3 000 kronor i friskvårdsbidrag varje år.
  • Möjlighet att växla en del av din bruttolön mot pensionssparande eller el- cykel.
  • Vara med på kostnadsfria aktiviteter som fotokurs, körsång, joggingturer och mycket mer genom personalföreningen PULS.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har socionomexamen och gärna tidigare erfarenhet av socialt arbete eller utredningsarbete inom barn och ungdom. Du är flytandei svenska i både tal och skrift och behöver både vara van vid och tycka det är roligt att dokumentera. Eftersom resor och hembesök ingår i tjänsten behöver du också ha B-körkort.

Du är bra på att sätta dig in i och förstå andras perspektiv och situation. Du är lugn och samlad i situationer som kräver det och fokuserar på rätt saker. Du har god samarbetsförmåga och är bra på att bygga professionella allianser. Som handläggare inom barn och unga myndighet behöver du även självständigt kunna söka information, organisera, planera och skapa struktur i ditt arbete.

Skicka din ansökan så snart du kan

Vi läser ansökningar löpande och intervjuar redan under annonseringstiden. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att få ta del av den!

Hör av dig om du har några frågor

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Siri Hallstan, områdeschef, 018-727 14 37. 

Fackliga företrädare:

Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34

Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.