Säljare till Kärcher Municipal / Mek&Maskin

Vimmerby
Ansök senast: 2024-06-09

Har du en fot i det tekniska och en fot i det kommersiella? Värdesätter du att arbeta relationsskapande i din försäljning där du utvecklar befintliga kunder samtidigt som du bearbetar nya? Då kan rollen som Säljare hos Kärcher Municipal i Vimmerby vara rollen för dig!


Om Kärcher Municipal

Kärcher Municipal och Mek&Maskin är mästare på markvård – varje dag, året runt. Hos oss hittar man professionella markvårdsmaskiner från varumärken som Holder, Husqvarna och Kärcher för alla typer av grönytor. Oavsett om du behöver ta hand om löven, vill ha välklippta gräsmattor, hantera ogräs, sopa grus eller röja snö. Vi har lösningen!

Vi har två fullserviceanläggningar i Jönköping och Vimmerby, samt försäljning av redskapsbärare och sopmaskiner i större delen av Sverige via partners eller genom egen säljkår. Mek&Maskin Markvårdsmaskiner är en del av Kärcher-koncernen sedan 1 maj 2020.

Om rollen som Säljare

I rollen som Säljare kommer du agera teknisk utesäljare med huvudsaklig uppgift att bygga relationer och visa på värdet företagets maskiner skapar till kunderna. Du kommer fokusera hela Kärcher Municipals sortiment, från de stora redskapsbärarna och åkgräsklipparna till mindre handhållna verktygen, och arbeta mot kunder inom Fastighetsskötsel, Kommuner, Pastorat samt Entreprenadbolag. Du kommer aktivt bearbeta nya kunder samt ansvara för att utveckla och stärka samarbetet i befintliga kundrelationer.

Förutom klassiska införsäljningsmöten sker en stor del av försäljningen genom demo hos kund samt via eventförsäljning. I rollen förväntas du att spendera större delen av arbetsveckan ute hos kund och du ansvarar själv för att planera och disponera din tid så effektivt som möjligt.

Du kommer att ansvara för kunder inom Region Öst, med fokus på Småland, samt ha ett tätt samarbete med säljare på andra orter i Sverige samtidigt som det finns teknisk support att tillgå inom bolaget både i Sverige och internationellt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Aktivt arbeta med försäljning av bolagets maskiner och produkter.
  • Bearbetning av befintliga, nya och gamla kunder.
  • Driva event och demo för att etablera nya kundkontakter.

Om dig

För att lyckas i rollen Säljare behöver du vara naturligt kommunikativ och trivas i rollen som engagerad utesäljare. Du har med fördel en teknisk bakgrund med försäljning av maskiner eller verktyg och ett lösningsorienterat förhållningssätt. Vidare är det av särskild vikt att du är driven och på ett initiativrikt sätt planerar och strukturerar din vardag. Du har en entreprenöriell ådra och uppskattar arbetsdagar där du får ta stort eget ansvar.

Viktigt för rollen är:

  • Erfarenhet av tidigare försäljning, gärna som utesäljare av verktyg/maskiner.
  • Ett kommersiellt arbetssätt och en vana att etablera nya kundkontakter.
  • Självgående med god förmåga att styra din tid och prioritera rätt aktiviteter.
  • Flytande svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
  • B-körkort, meriterande med BE-körkort alt. lastbilskörkort.

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av att arbeta i CRM-system (Pyramid).
  • ​​Sålt liknande maskiner och produkter tidigare. 

Vad Kärcher Municipal erbjuder dig

Kärcher är i grunden ett familjeägt bolag och Kärcher Municipal/Mek&Maskin är i en tillväxtfas där vi kan erbjuda dig stora möjligheter att vara med och påverka samt driva bolaget framåt.

Praktiska detaljer

Placering: Vimmerby.

Omfattning: Heltid.

Lön: Fast lön samt bonussystem.

Startdatum: Enligt överenskommelse. 

Låter rollen som Säljare till Kärcher Municipal intressant? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Vi går genom ansökningar löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.