Vårdbiträde / undersköterska till särskilt boende - sommarvikariat - Uppsala kommun

Uppsala
Ansök senast: 2024-06-02

Diarienr: ALN-2024-00344

Arbetsplats: Särskilt boende

Förvaltning: Vård- och omsorgsförvaltningen

Publicerad: 2024-04-24

Sista ansökningsdag: 2024-06-02

Har du ett genuint intresse för människor och är nyfiken på äldreomsorgen? Är du intresserad av att göra skillnad för våra äldre? Då kan du vara en av de sommarvikarier vi söker!

Vi har 23 vård- och omsorgsboenden som är placerade runtom i kommunen med inriktning mot demens, omvårdnad och psykiatri. Vi söker sommarvikarier till alla våra boenden men främst i ytterområdena. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att göra skillnad!

Från och med 1 juli 2023 är undersköterska skyddad yrkestitel. För att få använda titeln undersköterska behöver du uppvisa bevis från Socialstyrelsen eller intyg att du varit tillsvidareanställd som undersköterska den 1 juli 2023. Du som har undersköterskeutbildning men saknar bevis eller intyg kan under en övergångsperiod få titeln omvårdnadsassistent.

Här kan du läsa mer om undersköterska blir skyddad yrkestitel

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter innebär att ge våra brukare omsorg, hjälp och stöd utifrån deras individuella behov. Vi förväntar oss att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och att du utför dem på ett professionellt sätt. I uppdraget ingår att du har ett gott och serviceinriktat bemötande gentemot brukare, anhöriga, arbetskamrater och andra samarbetspartners.

I ditt arbete ingår att utföra uppgifter delegerade från legitimerad personal, utveckla verksamheten och dig själv i ett nära samarbete med dina kollegor samt dokumentera enligt socialtjänstlagen. Du förväntas skapa och upprätthålla god kontakt med brukare, anhöriga, legitimerad personal och för brukaren andra viktiga kontakter. Det ingår även att arbeta med palliativ vård i livets slutskede samt att aktivt delta i teamarbetet runt brukarna.

Din bakgrund

Vi söker dig som har gymnasieutbildning och erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Har du utbildning till vårdbiträde eller undersköterska ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av äldreomsorg, arbete på äldreboende eller inom liknande verksamheter och/eller arbete med personer med demenssjukdom. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Du behöver även ha god dokumentations- och datorvana. Det är en fördel om du har goda systemkunskaper och är van att använda digitala hjälpmedel.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Jobbet passar dig som är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 

Maria Wendel, verksamhetschef, 018-727 76 55

Tobias Molander, verksamhetschef, 018-727 06 29.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 82 02.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun

Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2024-08-31

Omfattning: 0-100%

Tillträde: 2024-06-10

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

För dig med skyddad identitet

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.