Bebyggelseantikvarie till Stockholms läns musuem

Stockholm

Ort: Stockholm

Omfattning: Heltid

Organisation: Kulturförvaltningen

Sista ansökningsdag: 14 april 2024

Stockholms läns museum söker dig, vår nya bebyggelseantikvarie som vill bidra i vårt gemensamma uppdrag att förmedla och bygga upp kunskap kring länets kulturmiljöer. 

Om oss

Kulturförvaltningens avdelning för strategisk samordning ansvarar för såväl kulturnämndens bidragsgivning till kultur- och föreningsliv samt folkbildningens aktörer och för främjande arbete som bedrivs av länskulturfunktionerna inom bibliotek, cirkus, dans, slöjd, film, musik, kulturarv och offentlig konst i kommunerna med fokus bland annat på barn och unga. Dessutom ingår Stockholms läns museum i avdelningen.

Stockholms läns museum är en enhet som består av 12 medarbetare inom olika expertområden. Vi ansvarar för förmedling och kunskapsuppbyggande kring länets kulturmiljöer genom digitala produktioner, pedagogik och lärarfortbildningar, rådgivning till kommuner och civilsamhälle samt fotoinsamling och samlingsförvaltning.

Vårt uppdrag är att:

  • Vara ett digitalt museum med uppgift att samordna vetenskaplig insamling, bearbetning och förmedling av kunskaper om hela regionens kulturmiljö, kulturarv, och konst.
  • Vara en utåtriktad konsultativ expertinstitution riktad till länets alla kommuner, hembygdsrörelse och civilsamhälle gällande kulturmiljö-, kulturarvs- och museiområdet.

Om tjänsten

I vårt kulturmiljöarbete verkar vi främst stödjande mot kommuner och hembygdsrörelse. Vi stöttar kommunerna i deras utvecklingsarbete med att tillvarata kulturmiljöerna som en resurs när befolkningen i länet ökar. 

Du kommer i rollen som bebyggelseantikvarie att bidra till utvecklandet av Länsmuseets roll som främjande expertfunktion inom kulturmiljöarbetet. Det handlar om att ha dialog med länets antikvarier och kulturmiljöhandläggare liksom planerare på regional och kommunal nivå. I arbetet kommer du att verka för att länets kulturhistoriska värden i det byggda kulturarvet lyfts fram i olika sammanhang. Det kan handla om att genomföra konkreta insatser såsom utredningar, utbildningar, konferenser och liknande.

En annan viktig uppgift är att ingå i museets kunskapsuppbyggande verksamheter och att arbeta med kunskapsinnehåll i museets olika verksamheter, i det digitala museet, sociala medier med mera.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen med byggnadsantikvarisk inriktning. Du har erfarenhet av kulturmiljöarbete inom kommun, regionalt eller på nationell nivå samt god kunskap om samhällsplaneringens förutsättningar. Du har erfarenhet av att arbeta med olika kunskapsunderlag, såsom bebyggelsedokumentationer, byggnadsinventeringar eller liknande. Du har också erfarenhet av att arbeta med värdering av kulturmiljöer, kulturlandskap och bebyggelse.

Vidare har du erfarenhet från projektledning samt erfarenhet av att skapa och upprätthålla kontaktnät samt stor erfarenhet av skriftliga och muntliga framställningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, om du har utbildning inom andra kulturmiljöområden är det också meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Du är en engagerad och positiv person som har förmåga att arbeta självständigt men som också tycker om att ingå i ett team. Du har god samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt. Du har vana att planera arbetet så att du håller tidsramar och kan genomföra projekt med god kvalitet. Du trivs med att arbeta inom en verksamhet som präglas av hög kompetens och fokus på leverans och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du är social och tycker om att tala inför stora grupper. Vidare är du analytisk och strukturerad, har en god organisatorisk förmåga och arbetar på ett systematiskt och metodiskt sätt. I den här rekryteringen lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi på kulturförvaltningen finns på två olika platser där merparten av oss sitter i nyrenoverade lokaler centralt på Södermalmsallén vid Medborgarplatsen, och Regionarkivet i rymliga lokaler i Flemingsberg med tillgång till eget gym.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Eva Skyllberg   

eva.skyllberg@regionstockholm.se

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för Region Stockholms omställningsarbete.

Kulturförvaltningen arbetar för att regionens invånare får tillgång till ett rikt och mångsidigt kulturliv. Med ekonomiskt stöd, som beslutas av Region Stockholms kulturnämnd, stöttar förvaltningen kultur- och föreningslivet i länet. Kulturförvaltningen arbetar också med konst och kultur i vården. Kulturnämnden är även arkivmyndighet för Region Stockholm. Läs mer här. Följ oss gärna på Linkedin.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Kontakt

Kristina Bergqvist Selder, SACO

Kontakt för frågor om tjänsten

070-4842246


Janne Eriksson, Vision

Kontakt för frågor om tjänsten

072-2280471


Eva Skyllberg

076-5269440

Detaljerad information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Löneform: Månadslön

Omfattning: Heltid

Antal lediga tjänster: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Referensnummer: 2024/1242

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Tillträde: Enligt överenskommelse

Publicerat: 19 mars 2024

Sista ansökningsdag: 14 april 2024