Projektingenjör till Utläggning Stockholm till Svevia

Stockholm
Ansök senast: 2023-07-02

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en Projektingenjör till division Industri och vår utläggningsverksamhet i Stockholm. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.

Inom Utläggning Stockholm har vi ett brett kunderbjudande. Vår huvudsakliga affär är asfalt och beläggning av vägar men vi utför även beläggningsrelaterade anläggningsarbeten för att kunna ge kunden ett komplett erbjudande. Till våra kunder hör Trafikverket, kommuner, privata kunder samt andra verksamheter inom Svevia. Säsong 2022 omsatte vi 400 miljoner kronor och målsättningen i år är att öka omsättningen och bli än mer lönsamma.

Ditt uppdrag som Projektingenjör

Som Projektingenjör hos oss arbetar du produktionsnära, men med fokus på administrativa arbetsuppgifter. Du är högra hand till Platschefen, och är ett kvalificerat stöd i alla delar av projektets administrativa delar från anbud till utförande.

Vad menar vi då med att arbeta administrativt? Du arbetar med tidsplanering, uppföljning av ekonomi i projekt, fakturering, och förbereder och tar fram underlag inför avstämningar med kund och beställare. Vi ser gärna att du har ett intresse för frågor såsom säkerhet, kvalitét, miljö, arbetsmiljö (KMA). Det är prioriterade frågor för oss på Svevia, och arbetet med dem stärker vi upp med denna tjänst. Du stöttar i flera entreprenadprojekt samtidigt och rapporterar direkt till Platschefen. På sikt är målet att du vid tillfälliga arbetstoppar och frånvaro, tillfälligt kunna gå in istället för Platschefen. 

Du utgår från vår nyrenoverade etablering i Moraberg - Södertälje. Inom arbetschefsområdet finns etableringar i Uppsala, Täby och Södertälje. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning. 

Ditt blivande team

Rekryterande chef är Philip Öberg som är en engagerad och uppskattad ledare med gedigen erfarenhet från beläggningsbranschen. Likt många andra chefer hos oss så har Philip gått den "långa vägen", han började som beläggningsarbetare för att avancera till arbetsledare och sedan platschef. I teamet arbetar idag fyra arbetsledare, alla med olika specialistområden. André Andersson och Tomas Engström leder väg i våra beläggningsprojekt, samtidigt som Niklas Törnell och Richard Öberg leder våra mark- och anläggningsprojekt. All framgång möjliggörs av våra 15 skickliga yrkesmedarbetare. Vi är ett ambitiöst och sammansvetsat team, vi är erkänt skickliga på det vi gör, och har roligt tillsammans på vägen!

Vem är du?

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning, möjligtvis har du gått en YH-utbildning eller annan för tjänsten relevant utbildning. Tidigare erfarenhet från närliggande roller, eller som Projektingenjör eller Entreprenadingenjör, är meriterande. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i entreprenadbranschen är det meriterande men inget krav. Erfarenhet av arbete med ekonomi och fakturering är önskvärt, men inget krav. 

För att lyckas i rollen behöver du trivs att arbeta administrativt. Dina närmaste kollegor i teamet är specialister på produktion, du ska komplettera teamet med administrativ kompetens. Vi tror därför att du är en trygg användare av Office-paketet, word och excel. Du kommer stödja produktionen i flera system och blir ett naturligt bollplank i systemfrågor. 

Som person är du förtroendeingivande, engagerad och kommunikativ. Du har förmåga att arbeta strukturerat och tar ansvar för dina arbetsuppgifter fullt ut. B-körkort är ett krav då vi ofta befinner oss ute på väg. 

En del av något större 

Svevias industridivision är inne i ett expansivt skede, och ambitionerna är höga. Målet är att vara en ledande aktör inom beläggning i Sverige.

Bakom varje väg finns mer än den uppenbara ytan: en hel industri av kunskap och leveransförmåga. Vårt erbjudande är en industriell process. Från sten till färdig väg. 

Allt börjar med en täkt, som sedan blir ballast, som i sin tur används i tillverkningen av asfalten, som slutligen läggs ut på vägen. Med över 100 egna bergtäkter, egen produktion av asfalt, bitumenemulsion och termoplast har vi en bredd som ingen annan. I våra laboratorier gör vi materialanalyser och ser till att produkterna når upp till standarder och krav. Och våra skickliga team inom fräsning, asfaltering, tankbeläggning och vägmarkering ser till att leveransen blir komplett.   

Varför Svevia? 

Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Vi har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga yrkesroll. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information 

Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev.

Skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast den 2/7. Vi går igenom ansökningar löpande. I denna rekrytering använder vi personlighet- och färdighetstester som en del i urvalet. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande Platschef Philip Öberg på mejl: philip.oberg@svevia.se

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Verksamhetsområde: Entreprenad

Platser: Södertälje, Stockholm

Distansarbete: Hybridarbete