Kalkylingenjör-Stora Projekt till Svevia

Hela Sverige
Ansök senast: 2023-06-20

Som ett led i Svevias strategiska tillväxt har vi påbörjat en långsiktig satsning på stora anläggningsprojekt.

Med andra ord befinner vi oss mitt i en häftig tillväxtresa och det är massa spännande som händer! Har du uppmärksammat det och tänkt att du skulle vilja dela den resan med oss? Nu finns det en öppning för ett spännande uppdrag som Kalkylingenjör, specifikt dedikerad till vår satsning inom Stora projekt. 

Syftet med denna roll är att driva kalkylarbetet från förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag och vara delaktig i marknadsarbetet för stora projekt.

Vill du dela väg med oss?

Om Stora projekt

Division Anläggning har en ny verksamhet med namnet ”Stora projekt”. Det är en grupp som arbetar med kalkylering, anbudsgivning och genomförande av projekten tillsammans med divisionens arbetschefsområden. Denna grupp är en förutsättning för att vi ska kunna kalkylera och utföra större uppdrag inom ramen för vår tillväxtstrategi.

Ditt uppdrag som kalkylingenjör

I denna roll kommer du ingå i divisionens kalkylfunktion samt vara en nyckelspelare i den viktiga gruppen som vi kallar för "Stora projekt". Teamet är en härlig blandning av projektchefer, projekteringsledare, entreprenadingenjörer, platschefer samt kalkylingenjörer. Ni ska gemensamt med arbetschefsgrupperna, som är spridda geografiskt över hela landet, identifiera och vinna de mest lönsamma projekten och sedan genomföra och gå i mål tillsammans.

Du kommer givetvis kalkylera vinnande anbud och dina arbetsuppgifter är en blandning av tids- och kostnadskalkylering, planering, uppföljning, inköp samt bedömning av risker och möjligheter. Rollen inkluderar även ansvar för att bidra till utveckling i rätt riktning genom att hålla dig uppdaterad kring externa faktorer på marknaden gällande t.ex. tekniker, priser samt alternativa metoder och materiel. Du kommer även stötta entreprenadingenjörer och projekteringsledare i utförandefasen av projekten. 

I denna roll kommer du rapportera till chef för Stora projekt. 

Vem är du?

Denna roll kräver att man har jobbat ett bra tag i en sådan roll och känner sig trygg i frågor såsom:

  • anbudsarbete i större anläggningsprojekt 
  • AMA/MER-Anläggning 
  • AB04 och ABT06
  • entreprenadjuridik 
  • tolka och analysera förfrågningsunderlag och AF-delar
  • risk och möjlighetsarbete 

Det är även meriterande att du har erfarenhet av samverkansprojekt, inköpsarbete samt betongkompetens. 

Att du kommunicerar väl på svenska i skrift och tal samt har B-körkort ser vi som en självklarhet.

Vi tror att du i grunden gillar att jobba mot deadlines och kan hantera stressen en sådan miljö kan innebära. Du är noggrann, administrativ, analytisk och en fena på att planera och slutföra ditt arbete enligt tidsplan. Sist men absolut inte minst, du har förmågan att samarbeta i team för gemensam framgång och välmående.

Känner du dig träffad? Tveka inte att söka till oss och denna spännande satsning! 

Varför Svevia? 

Utifrån Svevias strategier, mål och värdegrund får du de förutsättningar som krävs för att göra skillnad och bidra till företagets utveckling. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och hos oss står ledarskapet i fokus, vilket gör att du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas i din roll. 

Vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Att du ska leda genom dina medarbetare ser vi som en självklarhet. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. 

Vill du dela väg med oss? 

Ansökan och information

Vi ser fram emot att få in din ansökan.

Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev.

Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Urval görs löpande och vi kommer stänga processen så fort vi känner att vi har hittat rätt person!

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Atti Shamlou den ansvariga rekryteraren via mail: atti.shamlou@svevia.se

Har du några funderingar kring rollen är du välkommen att höra av dig till Petter Hedin, Regionchef för Stora Projekt via mail: petter.hedin@svevia.se

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Verksamhetsområde: Entreprenad

Platser: Hela landet