Platschef till Ballastverksamhet i Västernorrland/Jämtland Svevia

Sundsvall
Ansök senast: 2023-06-12

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en Platschef till division Industri och vår ballastverksamhet i Västernorrland/Jämtland. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med det stora företagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.

Ditt uppdrag som Platschef

I rollen som platschef ansvarar du för tillverkning och försäljning av ballastprodukter i täkterna inom det geografiska området och du har en central roll i Svevias uppdrag, då du planerar, driver, ansvarar och följer upp ekonomi, resultat och kvalitet. I rollen som platschef ingår även miljö- och arbetsmiljöansvar för verksamheten i täkterna och personalansvar. Du rapporterar direkt till arbetschefen och ingår i arbetschefsområdets ledningsgrupp och din placeringsort kommer att vara flexibel i Västernorrlands län.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning/teknisk examen med för vår bransch relevant inriktning, alternativt lämplig erfarenhet som ligger nära rollen och arbetsuppgifterna. Vi ser gärna att du har erfarenhet från branschen och själv arbetat inom produktion i en arbetsledande roll. Har du dessutom varit verksam inom Västernorrland/Jämtland och därmed skapat ett kontaktnät är detta meriterande. Krav för tjänsten är du behärskar svenska i tal och skrift, är bekväm att arbeta med Office-paketet samt har B-körkort då resor ingår i tjänsten.

Du sätter klart definierade mål och är bra på att planera och organisera på ett effektivt sätt. Du fokuserar på kundens behov och upprätthåller en god kvalitet och produktivitet efter högt satta normer. Du håller dig uppdaterad om marknaden och konkurrenter och identifierar affärsmöjlighet samt uppvisar finansiell medvetenhet samt har lätt att knyta kontakter och utveckla relationer, både med kunder och med medarbetare.

Som ledare tar du ansvar för åtgärder, projekt och personal, tar initiativ, skapar aktivitet och fattar tydliga beslut. Du ger tydliga riktlinjer, motiverar andra, ger dem befogenheter och möjlighet till utveckling. Som ledare är det viktigt att du skapar laganda och upprätthåller etik.

En del av något större 

Svevias industridivision är inne i ett expansivt skede, och ambitionerna är höga. Målet är att vara en ledande aktör inom beläggning i Sverige.

Bakom varje väg finns mer än den uppenbara ytan: en hel industri av kunskap och leveransförmåga. Vårt erbjudande är en industriell process. Från sten till färdig väg. 

Allt börjar med en täkt, som sedan blir ballast, som i sin tur används i tillverkningen av asfalten, som slutligen läggs ut på vägen. Med över 100 egna bergtäkter, egen produktion av asfalt, bitumenemulsion och termoplast har vi en bredd som ingen annan. I våra laboratorier gör vi materialanalyser och ser till att produkterna når upp till standarder och krav. Och våra skickliga team inom fräsning, asfaltering, tankbeläggning och vägmarkering ser till att leveransen blir komplett.  

Varför Svevia? 

Utifrån Svevias strategier, mål och värdegrund får du de förutsättningar som krävs för att göra skillnad och bidra till företagets utveckling. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och hos oss står ledarskapet i fokus vilket gör att du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas i din roll. 

Vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Att du ska leda genom dina medarbetare ser vi som en självklarhet. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får vi stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss? 

Ansökan och information

Har du ytterligare frågor om tjänsten kontakta Arbetschef Susanne Eriksson 070-262 11 03. Fackliga företrädare nås via växeln, tfn 08-404 10 00. 

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt eller senast den 12 juni. När du ansöker behöver du svara på några urvalsfrågor, vilket gör att du inte behöver bifoga ett personligt brev. I den här rekryteringsprocessen använder vi oss av färdighetstest, personlighetstest och bakgrundskontroll.

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens, för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Verksamhetsområde: Industriell tillverkning

Platser: Sundsvall