Chief Financial Officer (CFO) till Bygghemma Sverige

Malmö
Ansök senast: 2023-06-11

Bygghemma.se är Sveriges största onlineaktör inom byggvaror, hem och trädgård. Genom vår onlinebutik, som kompletteras och understöds av flertalet fysiska visningsbutiker och ett omfattande service- och tjänsteutbud, såsom montering och installationer, erbjuder vi ett ledande sortiment från välkända externa och egna varumärken. Vi har kontor i Malmö, Kalmar och Oskarshamn.

Vill du vara med och ta Bygghemma Sverige till nästa nivå? Nu söker vi en affärsorienterad

Chief Financial Officer (CFO)

Som CFO kommer du att ha en nyckelroll inom Bygghemma Sverige att tillsammans med VD och övriga i ledningen ansvara för exekvering av bolagets långsiktiga strategi och tillväxt. Du kommer få ett helhetsansvar för att leda och driva de ekonomiska processerna, arbeta proaktivt för en hälsosam P&L genom kontrollfunktioner och samarbete med övriga i ledningsgruppen.

I rollen som CFO kommer du ha en ledande, rådgivande roll till VD och hela ledningsteamet, främst inom finansiella områden och av proaktiv karaktär. CFO har det ekonomiska ansvaret för Bygghemma Sverige (och Norge), Polarpumpen samt Svensk Installationspartner.

Tillsammans med ditt team, som består av 14 personer varav tre direktrapporterande, ansvarar du för finansiering, budget och prognos, men även årsredovisning och löpande bokföring. Bygghemma kommer under 2023 och 2024 att uppgradera sitt nuvarande affärssystem vilket är ett projekt som CFOn kommer bli högst delaktig i.

Rollen ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Rollen är placerad på huvudkontoret i Malmö.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter

  • Leder och driver budget- och prognosarbetet
  • Helhetsansvar för årsredovisning, löpande bokföring och bokslut
  • Ansvar för finansiell- och KPI-rapportering till koncernledning
  • Löpande analyser av KPI och uppföljning med förslag på förbättringar
  • Proaktiv och rådgivande roll till VD och övriga i ledningsgruppen med data som underlag
  • Ansvar för externa kontakter med revisorer, bank och andra intressenter inom området
  • Ansvara för att bolaget följer gällande lagar och regler, samt att rapportering är korrekt och i tid till koncernen
  • Bidra till ett aktivt och positivt ledningsgruppsarbete

Om dig

Bygghemma söker en affärsorienterad CFO som har en nyfikenhet och passion för att arbeta med att driva verksamheten mot uppsatta mål. Du drivs av att bygga starka team och är en trygg ledare med mycket god kommunikativ förmåga. Du har en stark förståelse och intresse för det kommersiella samt trivs i rollen som proaktiv rådgivare och bollplank. Du har en förmåga att balansera det kortsiktiga perspektivet med snabba initiativ med strategiskt och långsiktigt arbete. Vidare ser vi att du har en hög analytisk förmåga med sinne för siffror och detaljer, samt har en strategisk höjd, dvs kan dra snabba slutsatser utifrån insikter och sedan ge faktabaserade rekommendationer till ledningen. 

Vi erbjuder

Du får en mycket omväxlande och lärorik roll med stor påverkan i en snabbt växande koncern. Vi värdesätter ett trevligt arbetsklimat, att du mår bra och trivs och vi anordnar regelbundet sport- och friskvårdsaktiviteter, after works och andra sociala aktiviteter.

Vår miljö är prestigelös där man ständigt har fokus på affär och kund samt en genuin tro på individers förmåga och potential. För att trivas i miljön känner du igen dig i Bygghemmas värderingar som är; ansvar, enkelhet, utmanar, tillsammans.

Låter detta som din typ av utmaning?

Vi väntar på att höra ifrån dig, så skicka gärna din ansökan redan idag!

Om bolaget

Bygghemma är en del av BHG, en av de största onlineaktörerna inom konsumenthandel i Norden, med en nettointänkt på drygt 13 Mdkr 2022.

Inom BHG ingår över 100 onlinedestinationer, innefattande till exempel: www.bygghemma.se, www.polarpumpen.se, www.trademax.se, www.nordicnest.se och www.svenssons.se - och över 70 showrooms. Vårt huvudkontor ligger i Malmö och vi har verksamheter i de flesta europeiska länder. BHG är noterat på Nasdaq Stockholm, med tickern BHG. 

BHG:s e-handelsverksamheter - www.wearebhg.com - har över 2 000 anställda som varje dag arbetar för att skapa en optimal köpupplevelse genom ett oöverträffat produktutbud och smart teknologi, kombinerat med ledande produktexpertis och ett brett utbud av service och tjänster.Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med AIMS International. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan, bestående av CV och personligt brev, så snart som möjligt. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt. Har du några frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter, Emma Linden, +46 076-344 25 26, emma@aimsinternational.se eller Louise Brondin Månsson +46 76 328 30 80, louise@aimsinternational.se