Lead Enterprise Architect till Coop

Solna
Ansök senast: 2023-06-10

Lead Enterprise Architect

KF koncernen består av 28 föreningar, flertalet bolag och 23 000 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för den goda kraften i mat-Sverige. Vill du vara med och utveckla Sveriges grönaste varumärke genom att ta ledarrollen för vår IT-arkitektur och teknologikonsolidering?

Nu söker vi en Lead Enterprise Architect som ska leda och utveckla arkitekturfunktionen på Coop. En utmanande roll utifrån komplexitet och omfattning där krav på stadigt ledarskap, övertygelse och kommunikation kommer att vara avgörande för att lyckas. Likväl ett fantastiskt spännande och utvecklande arbete där du kommer att arbeta med den senaste teknologin, med kunniga och drivna kollegor i en verksamhet som just nu satsar stort på vårt erbjudande och framtida konkurrenskraft.

Som Lead Enterprise Architect kommer du:

  • Ansvara för att Coops arkitektur utvecklas i takt med verksamhetens strategier och mål
  • Säkerställa ett maximalt utnyttjande av våra tekniska plattformar
  • Visualisera och kommunicera nuläge och målbild för våra ansvarsområden
  • Säkerställa strategier för Digital IT såsom AI/BI, Infrastruktur och integrationsstrategi
  • Ansvara för budget och uppföljning kopplat till arkitektur
  • Ha det övergripande ansvaret för hur vi jobbar med arkitektur och konsolidera vårt teknologilandskap

Tjänsten är tills vidare med start enligt överenskommelse. Hemma eller på kontoret? Vi brukar säga ”laget för jaget” och förväntar oss att du är på kontoret när du behövs på plats helt enkelt.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen tror vi att du:

  • Har jobbat i en liknande roll med ansvar för IT-arkitekturen i en större och komplex organisation med dokumenterat goda resultat.
  • Har strategisk höjd och analytisk förmåga. Du kan omsätta övergripande strategier till konkreta handlingsplaner och motivera dina kollegor och samarbetspartners.
  • Bygger effektiva team och samarbeten med andra genom tillit, förtroende och engagemang, samt är mån om goda relationer inom hela organisationen såväl som med föreningar.
  • Kommunicerar och visualiserar strategi och beslut för att skapa förståelse, delaktighet och motivation på både svenska och engelska som arbetsspråk.

Arkitektrollen befinner sig i förändringens epicentrum. Att driva utveckling kräver uthållighet, nyfikenhet och förmåga att få saker och ting genomförda. För att se runt hörnet och sia om framtiden gäller det att ha ett öra mot marken.

En lyckad arkitektur kräver samverkan mellan strategisk plattform och operativ verksamhet, samverkan mellan processer och system, samverkan mellan olika kompetenser och arkitekturdiscipliner – helt enkelt samverkan mellan människor.

Du kommer att vara del av en företagskultur präglad prestigelöshet, initiativförmåga och starka värderingar. Vi tar gemensamt ansvar och har en stark vilja att hjälpa varandra att lyckas. Vårt kontor i Solna erbjuder en modern och bra arbetsmiljö med en fantastisk personalrestaurang. På Coop arbetar vi för våra 3,7 miljoner medlemmar och är därmed Sveriges i särklass största kooperation.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Karin Bianconi. kontaktuppgifter finner du längre ner på sidan.

För att rättvist matcha kandidater med de krav som rollen ställer kommer vi att använda tester under urvalsarbetet.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi jobbar löpande med urval och intervjuer!