Senior Ekonom med inriktning mot finans till Skellefteå Kraft

Skellefteå
Ansök senast: 2022-12-16

Drivs du av ett utvecklande arbete med stor eget ansvar? Vi söker en Senior Ekonom för anställning i Skellefteå.

Tjänsten

Hos oss blir du en del av ekonomiavdelningen där vi är sju ekonomer, en systemsamordnare, sex ekonomiadministratörer och en chef. Tillsammans arbetar vi som ett lag – vilket innebär att vi går in och stöttar varandra vid arbetstoppar med de arbetsuppgifter som avdelningen ansvarar för. Vi har som mål att leverera det bästa affärsstödet i organisationen. 

I rollen som Senior Ekonom hos oss ansvarar du över likviditetsprognoser, valutahandel, ränteberäkningar, redovisning av finansiell handel samt ansvar över alla bolagens bankkonton och manuella utbetalningar. Du är ett stöd både inom avdelningen och utanför avdelningsgränserna. Då arbetet ibland kan vara komplext har du förmågan att hålla huvudet kallt och söka information och värdera mellan olika alternativ. Du vill hela tiden utveckla både dig själv och dina arbetssätt. Att arbeta mot deadlines är något du är van vid och trivs med.

En del av rollen är också att medverka i bokslut, utföra avstämningar och ha nära samarbete med personal inom fysisk och finansiell elhandel. Utöver det utför du övrigt förekommande arbetsuppgifter på redovisningsavdelningen.  

Vi värdesätter att du är teamorienterad och driver utvecklingsarbeten både självständigt och tillsammans med kollegorna i teamet - tillsammans utvecklar vi arbetet framåt!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med anställning i Skellefteå. 

Tillträde enligt överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan!

Intresserad? 

För att söka tjänsten behöver du vara driven, analytisk och lösningsorienterad. Du har ett pedagogiskt sätt att uttrycka dig på och är social och trygg i dig själv. Du är noggrann och strukturerad och tar ansvar över att jobbet blir gjort. Om något oförutsett händer i arbetet har du lätt för att ställa om fokus och arbeta utifrån de nya förutsättningarna. Du jobbar lika bra ensam som i team och har lätt för att både uttrycka dig och att lyssna. Som person är du framåt, serviceinriktad och ser utmaningar som utveckling. 

Krav

• Ekonomiutbildning på universitetsnivå eller motsvarande kunskap som bedöms likvärdig

• Flerårig arbetslivserfarenhet inom redovisning och ekonomi

• Erfarenhet av redovisning av finansiella instrument

• Kunskap inom K3 

Meriterande

• Kunskap inom elterminer och/eller dess redovisning

• Kunskap inom valutahandel och/eller dess redovisning

• God kunskap i engelska både skriftligt och muntligt 

Vilka är vi då?

Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 % förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning.

Om rekryteringen

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.  

Frågor?

Maria Holmström, Avdelningschef, 0910-77 25 47

Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43

Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71

Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62

Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40 

Då vi inför denna rekrytering redan har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.