Arbetsmiljöspecialist till Svevia

Stockholm
Ansök senast: 2022-12-14

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en arbetsmiljöspecialist till vårt huvudkontor i Stockholm. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas och utveckla andra som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.


Ditt uppdrag som Arbetsmiljöspecialist 

Som arbetsmiljöspecialist verkar du för att skapa en säker arbetsplats för våra medarbetare med ett mål om att minska Svevias arbetsskadefrekvens. I ditt uppdrag ansvarar du för processer kopplat till hälsa/rehabilitering och arbetar med förebyggande arbetsmiljöarbete.

Du driver och utvecklar säkerhetskulturarbetet i samarbete med arbetsmiljöchef och HR samt fungerar som specialiststöd. Vidare leder och deltar du i utvecklingsprojekt kopplat till arbetsmiljö och genomför utbildningsinsatser inom området. Du har också löpande dialoger med skyddsombud och deltar i skyddsombudens kompetensutveckling i samarbete med huvudskyddsombud.

I uppdraget ingår att ansvara för avtal inom företagshälsovård och rehabilitering, att vara systemstöd av olycksrapporteringssystem och Svevias ledningssystem kopplat till arbetsmiljö, samt ta fram analysunderlag och rapportering kopplat till KPI:er inom arbetsmiljö.

Arbetsmiljöspecialisten rapporterar till arbetsmiljöchefen och har kollegor som arbetar inom HR samt arbetsmiljö/KMA i verksamheten.

Vem är du?

Vi ser att du har erfarenhet av arbetsmiljöarbete och har arbetat med organisatorisk arbetsmiljö och hälsorelaterade frågor. Vidare har du erfarenhet av likvärdig bransch (bygg och infrastruktur) och har förståelse för säkerhetsarbete kopplat till vår verksamhet.

Du har utbildning inom arbetsmiljöområdet och kunskap inom arbetsmiljölagstiftning, hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering. Har du erfarenhet av rehabiliteringsprocessen eller har arbetat med olycksrapportering tidigare är det en fördel.

Vi söker dig som har förmåga att skapa naturliga relationer och ta initiativ till samarbeten. Du arbetar strukturerat och är van att driva och leda projekt samt hålla i utbildningar. Vidare har du förmåga att identifiera utmaningar inom arbetsmiljö och ta initiativ till förbättringar inom såväl kvaliteten på produkter, tjänster och interna processer.

En del av något större 

Svevias säkerhetskultur präglas av omtanke, för såväl medarbetare, underentreprenörer och trafikanter i Svevias projekt. Som arbetsmiljöspecialist är du med och skapar bättre och säkrare arbetsmiljöer samt skapar branschens säkraste arbetsplatser. 

Varför Svevia? 

Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Vi har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga yrkesroll. Framgången skapar vi som ett lag. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information 

Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev.

Skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast 14 december. Urval görs löpande. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Larsson 073-4326645 eller Ulrika Palm, HR specialist, 070-2037394. 

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.