Enhetschef till Individ- och familj, Laholms kommun

Laholm
Ansök senast: 2022-12-04

Nu söker vi på Lahoms kommun en enhetschef för familjehem och familjerätt till verksamheten Individ- och Familj. 

Brinner Du för barnets rätt och vill vara med och göra skillnad på riktigt? Tveka då inte att söka, det här kan vara rätt tjänst för dig!

Om Laholms kommun

Det är i mötet med våra invånare som värdet av vårt arbete uppstår! Som medarbetare i Laholms kommun är du med och levererar tjänster och service till våra invånare – varje dag, året om. Laholms kommun rymmer allt från omsorg, stöd och utbildning för våra invånare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Vi tror på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Och vi har plats för fler!

Som medarbetare i Laholms kommun har du kollegor med många olika yrken och bakgrund, men det som förenar oss är vårt uppdrag och vår gemensamma värdegrund med ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott bemötande. 

Arbetsplatsen

Individ- och familj i Laholm har ett hundratal medarbetare och Du blir en av sju enhetschefer som tillsammans med verksamhetschef leder verksamheten mot uppsatta mål. 

Din arbetsplats finns på socialkontoret där Du tillsammans med duktiga och erfarna kollegor och medarbetare driver verksamheten för individ- och familj och din enhet framåt mot en tillgänglig socialtjänst. Vi har god sammanhållning, en stolthet över vårt arbete, och roligt på jobbet.

Inom verksamheten uppskattar medarbetarna det tillitsbaserade och utvecklande ledarskapet och vi drivs av en vilja att växa- i vårt arbete, som personer och tillsammans!

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för familjehem och familjerätt arbetar du med ett nära ledarskap och arbetsleder cirka 12 medarbetare, inklusive administratörer. På socialkontoret är ni fyra enhetschefer med myndighetsansvar och du har nära till kollegial support. Samverkan är en viktig del av dina arbetsuppgifter och vi tror att du uppskattar det välkomnande klimatet som finns i både intern- och extern samverkan. Du har budget- personal och arbetsmiljöansvar.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom, brinner för barnets rätt, är van vid att hantera myndighetsfrågor och har tidigare erfarenhet av ledarskap.

Meriterande är erfarenhet av att arbeta som chef samt specifik erfarenhet från familjehemsvård och/eller familjerätt. Vi ser gärna att du har kännedom om Signs of Safety som implementeras brett inom hela verksamheten för individ- och familj.

Du är en uppskattad kollega och trivs med att arbeta i team. Du tror på ett lösningsfokuserat förhållningssätt och uppskattar utvecklingsarbete. Du är trygg i din person och räds inte en utmaning. 

För att trivas hos oss behöver du dela våra värderingar om alla människors lika värde och aktivt arbeta för en inkluderande arbetsplats. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid

Tillträdesdagen

Enligt överenskommelse

Lön

Enligt överenskommelse

Upplysningar

Charlotta Magnusson, verksamhetschef 0790-778112

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00 

Sista ansökningsdag

2022-12-04

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan i stället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid

anställning inom LSS, barnomsorg samt skola. 

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.