Teracom Samhällsnät söker System Manager ERP

Stockholm
Ansök senast: 2022-12-18

Ett land ska leva överallt, oavsett – i glesbygd och storstad, vid kriser och omvälvande händelser. Det är just därför Teracom Samhällsnät finns. Vi levererar robusta och säkra kommunikationstjänster som omfattar ansvar för marknätet för tv och radio, VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) och Rakel (det svenska blåljusnätet). Vi ägs av svenska staten och våra kunder utgörs av både privata och offentliga aktörer. Vårt uppdrag är viktigt för att samhället ska vara hållbart och tryggt. I Sverige är vi ca 450 medarbetare och finns på ca 50 orter i landet.

Vi söker nu System Manager för verksamhetsområdet ERP. Vi letar efter dig som vill arbeta i en samhällsviktig verksamhet, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och robusthet.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta som systemägare av applikationer och integrationer inom verksamhetsområdet ERP. Som systemägare arbetar du med ständiga förbättringar i de applikationerna som ingår i området och fångar upp behov av förändringar i verksamheten.

Den tekniska miljö inom ERP är idag i huvudsak baserat på affärssystemet IFS version 9. Området genomgår en arkitektonisk modernisering i samband med uppgradering till IFS Cloud som du kommer att vara med och bidra i. Utöver IFS ansvarar ERP-grupperingen även för Teracoms HR-system och Teracoms process automation-plattform.

 Arbetsuppgifterna omfattar att

 • Utveckla och konfigurera Teracoms affärssystem
 • Tillsammans med verksamheten planera och genomföra aktiviteter i förvaltningen
 • Planera releaser för ändrade funktionaliteter för affärssystemen
 • Säkerställa att förändringarna samverkar med verksamhetens affärsregelverk och befintlig systemarkitektur
 • Säkerställa stabilitet i applikationerna
 • Vara behjälplig med intern verksamhetssupport

Vem är du?

Du gillar att jobba med många olika områden inom ERP i ett mindre team med mycket eget ansvar där alla hjälps åt och löser det som behöver lösas. Du ser vikten av ett välmående team och bidrar därför till en prestigelös och öppen kultur. Du är lösningsorienterad och har en bred teknisk kompetens.

 För att söka tjänsten stämmer du in i nedanstående:

 • Relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Minst tre års erfarenhet av att arbetat med IFS eller annat affärssystem
 • Goda kunskaper av SQL
 • Goda kunskaper av REST API:er
 • Grundläggande förståelse av arkitektoniska begrepp och cloud-teknologi
 • Förståelse av IT- och informationssäkerhet

Övriga krav

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs;

 • Godkänd registerkontroll, säkerhetsklassning, och bakgrundskontroll samt godkänt alkohol- och drogtest
 • Svenskt eller nordiskt medborgarskap

Vi erbjuder

Hos Teracom Samhällsnät får du vara med och göra skillnad varje dag. Det är vårt gemensamma ansvar att de samhällsviktiga tjänster vi levererar, med höga krav på både tillgänglighet, säkerhet och kvalitet, fungerar dygnet runt, året runt - oavsett. Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat med högt engagemang och ansvarstagande och kompetenta kollegor. Hos oss får du vara med och påverka och bidra till bolagets fortsatta utveckling. På Teracom Samhällsnät strävar vi efter att skapa en kultur som inspirerar till lärande och utveckling där medarbetarna känner engagemang och trivs på jobbet, samtidigt som vi värnar om balans mellan arbete och fritid.

Tjänsten är placerad på Teracoms huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Det finns möjlighet att delvis arbeta hemifrån.

Din ansökan

Vill du bli en av oss? Ansök genom att skicka ett CV och personligt brev. Intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig chef Carl Trulsson med e-post till carl.trulsson@teracom.se.