Seniora Projektledare till Skellefteå Kraft

Skellefteå
Ansök senast: 2022-12-16

Vill du leda investerings- och utvecklingsprojekt inom bygg och anläggning i en spännande bransch där hållbarhet är i fokus? Vi söker nu två seniora projektledare till projektkontoret i Skellefteå. 

Välkommen med din ansökan! 

Tjänsterna

Som projektledare kommer du att ansvara för projekt med avseende på tid, kostnad och kvalitet. Du leder och samordnar projekt i dess olika faser såsom utredning och kostnadskalkylering, planering och utförande. Ditt huvudsakliga uppdrag kommer att innebära huvud- och delprojektledning av multidisciplinära bygg- och anläggningsprojekt. Du utgör också ett stöd för anläggningsförvaltningen genom att leda projekten baserat på Byggherreansvaret och de lagrum som reglerar detta.

Du leder och motiverar projektgruppen för att driva mot det önskade resultatet enligt framtagen projektmodell varför vi gärna ser att du har erfarenhet av att bedöma rimlighet i kalkyler och uppskattning av tid och kostnader. Du genomför även löpande uppföljning och återrapportering av projektstatus till beställare och styrgrupp.  

Projekten leder du med utgångspunkt från gällande lagar och regelverk. 

Hos oss blir du en del av avdelningen Projektkontoret som jobbar med investerings- och utvecklingsprojekt där många berör hållbarhetsområdet. Vi är 21 medarbetare med 14 projektledare, en projektsamordnare, en CE-samordnare, fyra projektadministratörer samt en avdelningschef. Tillsammans stöttar vi Skellefteå Kraft-koncernens investeringsportfölj genom projektledning, projektmetodik och CE-samordning. Projekten ligger i spetsen för branschens och Skellefteå Krafts omställningsresa till 100 % förnybar energi.

Vi är ett engagerat gäng som tillsammans utvecklar såväl arbetssätt som arbetsplatsen framåt via principstyrt förbättringsarbete. Välkommen att bli en av oss! 

Tjänsterna är två tillsvidareanställningar på 100 % med anställning i Skellefteå. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Resor i tjänsten med övernattningar kan förekomma. 

Intresserad?

Vi söker dig som är analytisk och strukturerad med en god administrativ förmåga. Du är kommunikativ och inkluderande med ett konsultativt arbetssätt. I rollen som projektledare behöver du vara serviceinriktad, duktig på att samarbeta och på att tydliggöra mål och förklara komplexa uppdrag på ett enkelt och metodiskt sätt.


Du är initiativrik och bidrar till vårt förbättringsarbete, inte minst genom ditt mod att våga lyfta avvikelser och förbättringsförslag. 

Som person är du social, trygg i dig själv och prestigelös. 

Krav

• Högskole- eller civilingenjör alternativt mångårig erfarenhet kompletterat med relevanta kurser och utbildningar. 

• Mångårig erfarenhet inom projektledning med helhetsansvar för planering och genomförande av olika typer av större anläggningsprojekt. Vana från ledning av multidisciplinära projekt.

• Erfarenhet av kontraktsstyrning, nationella lagar och myndighetskrav kring byggande

• Flytande svenska i tal och skrift

• Körkort B 

Meriterande

• Certifierad projektledare

• Utbildad kontrollansvarig

• Kunskap kring projektledningsprocesser

• Erfarenhet av arbete utifrån projektmodellen och strukturerad uppföljning

• Arbetslivserfarenhet av projektering

• Insatt i entreprenadjuridiska frågor

• Förhandlingserfarenhet

• Erfarenhet av att bedöma rimlighet i kalkyler/uppskattning av tid och kostnad

• Erfarenhet av projektledningsverktyg

• Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Vilka är vi då?

Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent förnybar.

Om rekryteringen

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. 

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?

Urban Olofsson, Projektchef, 0910-77 29 58

Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43

Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71

Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62

Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.