Avdelningschef Bolagsstyrning & Corporate Finance till Skellefteå Kraft

Skellefteå
Ansök senast: 2022-12-16

Vill du jobba med de stora affärerna i en region av stark tillväxt och på ett företag med ambitionen att vara det bästa energibolaget för Sverige? Skellefteå Kraft söker nu en driven och coachande Avdelningschef till avdelningen Bolagsstyrning & Corporate Finance – välkommen till oss!

Tjänsten

Avdelningen ”Bolagsstyrning & Corporate Finance” ansvarar, i nära samarbete med verksamheten och koncernens ledning, för ägar- och bolagsstyrning, förvärv, avyttringar, finansiering samt analys, uppföljning och rapportering kring bolagsportfölj och investeringar. Tillsammans med medarbetarna på avdelningen ansvarar du för ägar- och bolagsstyrning av hela koncernen som i dag består av åtta helägda dotterbolag och sju delägda bolag.

Som avdelningschef styr, leder och utvecklar du arbetet inom avdelningens olika ansvarsområden. Du coachar medarbetarna mot ett processorienterat arbetssätt och drivs av att identifiera förbättringar och hitta synergier. Som ansvarig för avdelningen säkerställer du att arbetet levereras utifrån koncernens behov – på rätt tid och på rätt sätt. Du är direkt underställd bolagets Finansdirektör och tillhör ledningsgruppen för Ekonomi och Administration.

Då rollen innebär att du kommer sitta i förhandlingar ser vi gärna att du har gedigen erfarenhet av förhandlingar av stora affärer sedan tidigare. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Avdelningen består av åtta medarbetare, varav tre investeringsanalytiker, en koncerncontroller, en affärsanalytiker, en jurist, en koncernkoordinator och en skatteexpert.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placering i Skellefteå. Resor förekommer, främst inom landet. Tillträde snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Intresserad?

För att söka tjänsten behöver du vara en driven, positiv och prestigelös ledare. Du är den lyhörda lagspelaren som kan ta olika typer av människor och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. I arbetet är du strukturerad och analytisk med en stark känsla för etik och moral. Du är självgående, noggrann, affärsmässig och tar egna initiativ som leder avdelningen mot målen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Krav

• Relevant utbildning på eftergymnasial nivå eller motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet

• Mångårig erfarenhet av ledarskap

• God svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Meriterande

• Erfarenhet från olika typer av verksamheter, större bolag och energibranschen i synnerhet

• Erfarenhet av att arbeta med ständiga förbättringar

• Erfarenhet av förändringsledning

• Förmåga att kunna prioritera och utveckla arbete och samarbeten inom avdelningen utifrån koncernens växande behov

• Erfarenhet av förhandling av stora M&A-affärer

Vilka är vi då?

Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent förnybar.

Om rekryteringen

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?

Elin Bergsten, Finansdirektör, 070-557 25 21

Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43

Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71

Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62

Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.