Chef för Stora Projekt till Svevia

Stockholm
Ansök senast: 2022-12-15

Vi har gjort ett tydligt val. Svevia är specialiserat på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Vi är ledande på drift och underhåll och ett av de största anläggningsföretagen i Sverige. Nu ska vi ta den nivån till nya höjder! För att ta oss dit behöver vi en ledare som bygger upp och leder den del av verksamheten som vi kallar för "Stora Projekt"

Med dig som "Chef för Stora Projekt" kommer vi bana väg för fler och ännu större projekt.

Om rollen

Vi har satt tydliga mål och strategier för hur vi skall ta oss dit vi ska! Här får du nu en unik möjlighet att leda och driva utvecklingen framåt. Du kommer tillsammans med en egen grupp leda och hitta de absolut bästa möjligheterna till att genomföra stora projekt. För att vara specifik vill vi börja resan genom att satsa på projekt mellan 300-1000 MSEK.

I denna roll kommer du: 

 • leda och planera verksamheten utifrån Svevias uppsatta mål.
 • delta i divisionens ledningsarbete.
 • ansvara för den fortsatta uppbyggnaden av gruppen i samråd med divisionen.
 • marknadsföra verksamheten för att värva nya kunder och uppdrag.
 • vara anbudsansvarig inom verksamhetsområdet.
 • ansvara för avdelningschefs budget och ekonomi.

Vem är du?

För att vara framgångsrik i denna roll ser vi det som en nödvändighet att du har:  

 • några års erfarenhet från att ha arbetat i en ledande befattning 
 • några års erfarenhet från stora anläggningsprojekt 
 • drivit stora anläggningsprojekt som projektchef/platschef eller motsvarande

Det är även önskvärd att du har:

 • erfarenhet från uppbyggnad av grupp/team och förändringsledning
 • en relevant högskoleutbildning som civilekonom eller civilingenjör
 • erfarenhet från samverkansprojekt
 • erfarenhet från anbudsarbete i stora projekt 

Du som person har stort driv och brinner för ledarskap och förändringsledning. Du är affärsmässig och trygg i en roll att omsätta verksamhetens strategi till konkreta mål och aktiviteter som du sedan förankrar och implementerar. Vidare egenskaper som kommer göra dig framgångsrik i denna roll är kommunikativ, resultatorienterad samt samarbetsvänlig. 

Sist men inte minst är du är en naturlig ledare som har förstått vikten av att leda sig själv innan man kan leda någon annan. 

Varför Svevia? 

Utifrån Svevias strategier, mål och värdegrund får du de förutsättningar som krävs för att göra skillnad och bidra till företagets utveckling. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och hos oss står ledarskapet i fokus, vilket gör att du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas i din roll. 

Vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Att du ska leda genom dina medarbetare ser vi som en självklarhet. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. 

Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas och utveckla andra som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.

Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss? 

I detta fall, vill du vara med och leda oss på vägen?  

Ansökan 

Du ansöker genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev.

Vi önskar få in din ansökan snarast möjligt. Urval görs löpande och rekryteringen kommer avslutas så fort vi känner att vi har hittat rätt person och med det sagt, får den ta den tid det tar. 

Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta den ansvariga rekryteraren Atti Shamlou via mobil +46723878946 eller via mail: atti.shamlou@svevia.se

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.