Platschef inom asfaltbeläggningar till Svevia

Sverige
Ansök senast: 2022-12-04

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en Platschef till division Industri och vår utläggningsverksamhet sydöstra Sverige. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med det stora företagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.

Vilka är vi?

Arbetschefsområdet Utläggning Sydöst har under många år framgångsrikt bedrivit utläggningsverksamhet i geografierna Östergötland, Småland och Kronoberg. Under säsong 2021 omsatte vi ca 400 Mkr och målsättningen framåt är att fortsätta växa lönsamt och öka marknadsandelarna på privat- och kommunal marknad. Arbetschefsområdet har under många år varit nischade inom TRV-entreprenader och har hög kompetens inom områdena varm- och värmebeläggningar, s.k. remixing. Inför säsong 2022 utökade vi med ett maskinlag i Småland. Inom arbetschefsområdet arbetar i dagsläget ca 35 medarbetare och är uppdelade i 2 olika platschefsgrupper. På frågan varför du som kandidat ska välja att dela väg med utläggning Sydöst svarar Arbetschef Gustav Petersson såhär: 

"Vi är erkänt skickliga på det vi gör och har en bra upparbetad orderstock inför kommande säsonger. I vår arbetsgrupp delar vi erfarenheter och lär av varandra, vi trivs helt enkelt att arbeta tillsammans! Därtill finns ett stort engagemang och yrkesstolthet för det arbete vi gör, som sträcker sig hela vägen från arbetsledning till våra medarbetare ute på väg"

Ditt uppdrag som Platschef

I rollen som Platschef kommer du att få helhetsansvaret för dina projekt. Du kan ha ansvar för ett större eller flera mindre projekt samtidigt. Detta innebär att du leder affären från start till mål och har ansvar för ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor i dina projekt. För att nå framgång i ditt arbete har du även fokus på marknadsbevakning, kundkontakter samt anbuds- och offertlämning. Uppföljning av kvalité och ekonomi i projekten är givetvis en viktig del i ditt arbete. Du kommer ha ett nära samarbete, och få stöd i produktionen, av ett produktionsnära team bestående av projektingenjör, administratör och en trainee under upplärning till specialist på väg. 

Tjänsten är en utökning, och du kommer axla ansvaret för arbetschefsområdets satsning på kommun- och privat marknad i Småland. Nuvarande Platschef kommer arbeta kvar och det finns därför goda möjligheter till överlämning och erfarenhetsutbyte. Ytterligare en sak som gör rollen extra spännande är att Svevia under 2022 förvärvat Asfaltbolaget som verkar i samma geografi som utläggning Sydöst. Det innebär att du som Platschef får vara med och utveckla samarbetet och hitta gemensamma arbetssätt. Rollen innebär personalansvar för medarbetare i två arbetslag samt för en arbetsledare. Som Platschef hos oss har du stor frihet i att lägga upp ditt arbete.

Som Platschef rapporterar du direkt till Arbetschef och ingår i arbetschefsområdets ledningsgrupp tillsammans med tre ytterligare platschefer. Då arbetschefsområdet är geografiskt vidsträckt innebär arbetet en del resande. Resor med övernattning förekommer. Placeringsort är flexibel, men gärna på någon av orterna Kalmar eller Jönköping, då du kommer ha kollegor där. Men för rätt person kan placering i Växjö också vara ett alternativ. Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse, men vi ser gärna att du är på plats i mars 2023 inför säsongsstart.

Vem är du?

-Vi ser gärna att du har erfarenhet från branschen och/eller beläggningsentreprenader, det är meriterande men inte krav.

-Vi ser positivt på om du har en eftergymnasial utbildning

-Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledande roll såsom projektledare eller arbetsledare, och vill utveckla ditt ledarskap vidare. 

-Du har kunskaper och intresse för att arbeta med ekonomi med lönsamhet i fokus.

-Du har god IT-vana. 

-Du behärskar svenska i tal och skrift.

-Körkort för personbil är ett krav.

För att lyckas i rollen som Platschef behöver du ha en hög affärsmässighet. Du gillar att göra affärer, med lönsamhet i fokus. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och tar initiativ, sätter igång aktiviteter och fattar tydliga beslut vad gäller projekt och personal. Du sätter tydliga mål och följer upp arbetet utifrån tidplan och deadlines. Du planerar arbetet med god framförhållning och använder tiden effektivt. Du bemannar projekt med de resurser som behövs. Kommunikation är en viktig del i ditt arbete. Du ger tydliga riktlinjer, ger befogenheter och möjlighet till utveckling. Du visar respekt för andras åsikter och upprätthåller etik och värderingar.

Våra kunder är viktiga för oss och därför behöver du i din roll fokusera på deras behov. Du ser till att vår produktion upprätthåller en god kvalitet efter våra högt satta normer. Du håller dig uppdaterad om marknaden och konkurrenter och identifierar affärsmöjlighet samt uppvisar finansiell medvetenhet samt har lätt att knyta kontakter och utveckla relationer, både med kunder och med medarbetare.

En del av något större 

Svevias industridivision är inne i ett expansivt skede, och ambitionerna är höga. Målet är att vara en ledande aktör inom beläggning i Sverige.

Bakom varje väg finns mer än den uppenbara ytan: en hel industri av kunskap och leveransförmåga. Vårt erbjudande är en industriell process. Från sten till färdig väg. 

Allt börjar med en täkt, som sedan blir ballast, som i sin tur används i tillverkningen av asfalten, som slutligen läggs ut på vägen. Med över 100 egna bergtäkter, egen produktion av asfalt, bitumenemulsion och termoplast har vi en bredd som ingen annan. I våra laboratorier gör vi materialanalyser och ser till att produkterna når upp till standarder och krav. Och våra skickliga team inom fräsning, asfaltering, tankbeläggning och vägmarkering ser till att leveransen blir komplett.  

Varför Svevia? 

Utifrån Svevias strategier, mål och värdegrund får du de förutsättningar som krävs för att göra skillnad och bidra till företagets utveckling. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och hos oss står ledarskapet i fokus vilket gör att du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas i din roll. 

Vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Att du ska leda genom dina medarbetare ser vi som en självklarhet. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss? 

Ansökan och information 

Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev. Då detta är en chefsrekrytering omfattar rekryteringsprocessen personlighet- och färdighetstester och bakgrundskontroll.

Skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast den 4/12. Urval görs löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande Arbetschef Gustav Petersson 036-151449 eller HRBP Emelie Winemark 070-2283509. 

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.