Office Depot söker Specialistsäljare - Profil

Stockholm
Ansök senast: 2022-12-15

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror. Med vårt unika helhetserbjudande av kontorsvaror och tjänster är vi kontorets One Stop Shop vilket ger våra kunder ett enklare kontorsliv. Försäljningen i Sverige sker via vårt butiksnät, regionsäljare, webshop och kundcenter.

Vill du arbeta i ett bolag med ambitiösa tillväxtmål, där du ansvarar för en viktig del av vår verksamhet? Är du vår nya stjärna som kan bidra till att vi når våra högt uppsatta mål i försäljning av profilprodukter?

Då är Du den vi söker!

Rollbeskrivning

I rollen som Specialistsäljare på Profil kommer du ansvara för försäljning av våra Profilprodukter (Profil och Trycksaker). Du arbetar nära vår övriga säljkår och du agerar som rådgivare och sakkunnig inom området Profil. Du har direktkontakt och ägandeskap för dina affärer med kunden för att säkerställa kvaliteten i leveransen.

För att lyckas i rollen behöver du ha bra förståelse för helheten i leveransen, veta hur vi kan hjälpa kunden och kan ge rekommendationer/konsultation för att bättre framtida lösning. Du följer löpande upp utfall och resultat i dina affärer i för att säkerställa att vi når våra mål. Att ha ordning och reda, samt att ha struktur i planeringsarbetet i dina uppdrag är otroligt viktigt. Vidare kommer du ingå i ett centralt team av Specialistsäljare, men du kommer också arbeta nära våra Profilkoordinatorer och Backoffice.

Arbetsuppgifter:

  • Affärsägandeskap för Profilförsäljning
  • Offertarbete och koordinering av större projekt
  • Daglig kontakt med kunder, säljare och leverantörer
  • Föreslå val av produkter till kund
  • Bevaka marknadstrender
  • Följa upp försäljning utifrån målsättningar
  • Säljstödjande aktiviteter – utbildning butik/säljkår

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete inom profilproduktsområdet eller närliggande. Du är van vid att leda projekt och du har ett öga för layout, samt är van vid att läsa korrektur. Meriterande är om du har eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot reklam, kommunikation, eller grafisk framställning. Vidare är det också en fördel om du har erfarenhet av affärssystemen Lawson M3, Superoffice och QlickView/Qlicksense.

Det är ett krav att du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vi söker dig som:

För att göra succé i denna tjänst behöver du vara orädd, van att skapa nya relationer, ha en hög aktivitetsnivå, vara en god lyssnare och en bra förhandlare.

Vi söker en lagspelare som är trygg i dig själv och skapar förtroende ute hos kunden och vi vill att du varit framgångsrik inom Profilförsäljning tidigare.

Vi erbjuder:

Du erbjuds en plats i en flexibel och prestigelös organisation, som präglas av en stark teamkänsla och högt engagemang – där din kompetens kommer att göra skillnad. Vi befinner oss just nu i en spännande förändringsresa och det är därför viktigt att du trivs i en föränderlig miljö där det ständigt händer nya saker! Vi lever och lär att vår personliga service till kunden är det mervärde som gör oss till det självklara valet av leverantör och samarbetspartner.

Övrigt

Tjänsten är på heltid och är placerad på Office Depots huvudkontor i Solna (Stockholm).

Frågor och ansökan

Vid frågor om tjänsten går det bra att vända sig till Petra Bruna 076–0004131, eller via mail petra.bruna@officedepot.se

Beskriv gärna i din ansökan vad du anser är viktigt inom Profilförsäljning och hur du som person och genom tidigare erfarenheter lyckats skapa framgång att vinna nya kunder.

Skicka din ansökan snarast, urval sker löpande, dock senast 15 december 2022.

Välkommen med din ansökan om du är intresserad att vara en central del av vår framgång!

Office Depot Svenska AB är ett av Sveriges ledande kontorsvaruföretag med försäljning via butiker, direktförsäljning. Bolaget har totalt en omsättning på drygt 1 miljard SEK och ca 300 medarbetare.

Varumärket Office Depot grundades 1986 i USA och finns i mer än 50 länder. Office Depot Svenska AB är en del av Office Depot Europa som sedan 1 januari 2017 ägs av det tyska Investmentbolaget Aurelius.