Specialistläkare i anestesi och intensivvård

Stockholm
Ansök senast: 2022-12-12

Remeo växer och utvecklas för att möta behovet av kombinerad intensivvård och rehabilitering för patienter med långvarig kritisk sjukdom. Nu söker vi en specialistläkare i anestesi och intensivvård som vill vara med på vår resa framåt!

Vilka är vi?

Remeo erbjuder en i Sverige ny och särskilt utvecklad vårdform för långvarigt kritiskt sjuka patienter, bestående av en högteknologisk vård och rehabilitering utanför den traditionella sjukhusmiljön. Med start utifrån intensiv-/intermediärvård gör vi en individuell vårdplan för varje patient, där rehabilitering och vård går hand i hand från dag ett.

Vad är det bästa med att jobba hos oss?

 • Remeo vill att långvarigt kritiskt sjuka ska få optimal vård – här behövs din kompetens!
 • Du får bidra i utvecklingen av Remeos högspecialiserade vårdkoncept
 • Remeo ligger vackert beläget utanför traditionell sjukhusmiljö
 • Vi månar om en god balans mellan arbete och fritid där möjlighet till uttag av jourkompledigt är en viktig del
 • Vi har kollektivavtal, tjänstepension ITP samt friskvårdsbidrag och andra förmåner
 • Goda möjligheter till delaktighet i både vetenskapliga och verksamhetsutvecklande projekt
 • Möjlighet till deltidsarbete

Vad kommer du att få göra?

 • Du har på veckobasis medicinskt ansvar för ett av våra team, med fokus på urträning ur ventilator, dekanylering, rehabilitering och utskrivningsplanering
 • Du ansvarar för rondning av dina patienter, att se till vården drivs framåt vad gäller diagnostik och åtgärder samt att hantera medicinska akutsituationer. Till stöd har du Remeos multiprofessionella team samt ett antal anslutna medicinska specialistkonsulter.
 • Arbetet sker dagtid och som läkare ingår du även i en jourorganisation med beredskap i hemmet som grundupplägg. För överläkare ingår ett eller flera medicinska ansvarsområden.

Vem är du?

 • Du har svensk läkarlegitimation samt specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. Disputation är meriterande men inget krav.
 • Du har ett antal års erfarenhet som anestesiolog och har erfarenhet och/eller intresse av multidisciplinärt arbete
 • Du trivs i en liten flexibel organisation och du har själv en god samarbetsförmåga som spänner över organisations- och professionsgränser. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer information och ansökan

Tveka inte att kontakta oss om du blir nyfiken och vill veta mer. Eller ansök - med eller utan CV - redan idag! Vi hanterar ansökningar löpande.

Medicinsk chef Fredrik Lennmyr: 070-847 22 70, fredrik.lennmyr@remeo.se

Facklig kontaktperson (Sveriges läkarförbund) Joachim Krylborn, joachim.krylborn@remeo.se


Om Remeo

Remeos medarbetare gör hela skillnaden

Remeo har sedan starten 2013 utvecklats till ett nationellt kompetenscentrum för urträning ur ventilator, dekanylering och intensivvårdsnära rehabilitering och vi deltar även i vårdkedjan för nationell högspecialiserad vård för ryggmärgsskador. Under de nio år som kliniken har funnits har en unik kompetens byggts upp. Vi arbetar i multiprofessionella vårdteam där alla bidrar med sina specifika kunskaper och erfarenheter för att patienten ska få en trygg och säker vård och rehabilitering. En stark gemenskap är en del av Remeos vårdkoncept.

Läs här om alla olika kompetenser i teamet som samarbetar kring patienten.

Våra patienter

Ca 2/3 av våra patienter remitteras från Stockholms sjukvård medan ca 1/3 remitteras från övriga Sverige. Den typiska patienten är mycket skör efter en lång intensivvårdstid och ofta finns flera komplicerande sjukdomar i bakgrunden. Remeos individualiserade och högspecialiserade vård har visat sig ge goda resultat, och kliniken står i begrepp att utöka platsantalet för att möta regional och nationell efterfrågan.

Vacker och modern miljö

Kliniken finns i natursköna omgivningar i Stora Sköndal vid Drevviken och har för närvarande plats för 14 patienter. Lokaler och utrustning är utformade för att bedriva modern sjukvård i en inbjudande, ombonad miljö med möjligheter till träning, utevistelse och samvaro med anhöriga.