Talent Acquisition & Talent Management Manager till DHL Express

Stockholm
Ansök senast: 2022-12-01

Brinner du för rekrytering och vill arbeta strategiskt med talangutveckling och Employer Branding? Vi söker nu efter en driven och engagerad Talent Acquistion & Talet Management Manager som vill leda vårt nya rekryteringsteam!

DHL Express är marknadsledande inom internationella expresstransporter och finns i 220 länder. Vi är stolta över att för andra året i rad vara rankade nr 1 som världens bästa arbetsplats enligt Great Place to Works årliga undersökning – hos oss är det medarbetarna som räknas. 

Om rollen

I tjänsten som Talent Acquistion & Talent Management Manager kommer du arbeta med vår viktigaste strategi; att attrahera, rekrytera och utveckla våra medarbetare. Arbetet är både strategiskt och operativt med fokus på att utveckla och hantera våra processer inom rekrytering och Employer Branding samt att ansvara för Talent Management. Inom Talent Management arbetar du med att utveckla våra duktiga medarbetare bland annat genom processer för coaching och feedback. Samt utforskar möjligheter för stretch assignments och möjligheter för nya utvecklande roller inom företaget.

Vill du bidra med att tänka nytt, våga tänka annorlunda och skapa skillnad på riktigt? Då är rollen som Talent Acqusition & Talent Management Manager rollen för dig!

Ansvar

·      Leda och utveckla vår strategi kring rekryteringsprocesser

·      Leda och utveckla vår Employer Branding strategi med fokus på synlighet på sociala medier

·      Bibehålla och utveckla våra Talent management processer

·      Arbetsleda ett team på 4 rekryteringskoordinatorer som är placerade på våra största siter; Arlanda/Västberga, Malmö, Landvetter och Örebro.

För att lyckas i rollen behöver du ligga nära verksamheten, förstå vår affär och vad som driver och möjliggör rätt medarbetare, i rätt tid. Det krävs att du ligger i framkant och skaffar insikt i vart vi når våra målgrupper och att du följer utveckling och trender på arbetsmarknaden. För att säkerställa vårt budskap i vårt Employer Branding arbete behöver du vara en duktig kommunikatör som är trygg med att skapa engagerande annonser och rekryteringskampanjer.

Kvalifikationer

·        Flerårig erfarenhet av att driva och ansvara för Talent Acquistion, Employer Branding och Talent Management

·        Vara en inspirerande ledare som kan motivera inte bara det egna teamet utan också andra intressenter inom och utanför företaget.

·        Kreativitet och mod att våga tänka nytt och annorlunda

·        Organisatorisk och strukturerad

·        Starkt driv, initiativförmåga, utåtriktad med en god bedömnings- och beslutsförmåga

Du kommer att tillhöra ett team om 17 medarbetare; HRBP, specialister inom bl a Comp & Ben, Engagement, Digtalization och Safety, samt vårt payroll team och vår HR chef. Tillsammans arbetar vi för att ge vår verksamhet den bästa HR servicen.

Vi erbjuder dig

·        Ett starkt fokus och förmåner inom hälsa & välmående

·        Skräddarsytt utbildningsprogram för att lära känna vår verksamhet och vårt företag i hela världen

·        Ett inspirerande och utvecklande ledarskapsprogram

·        Utmaning och möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling

·        Ett dynamiskt arbete i ett spännande och marknadsledande företag

·        Ett roligt och utvecklande arbete med grymma kollegor

·        Vi är ett globalt företag med motiverade medarbetare i fokus och för dig som vill utvecklas med oss finns alla möjligheter både nationellt och internationellt.

Var med och göra skillnad och ta ansvaret för strategiskt viktiga områden som har direkt inverkan på vår fortsatta framgångsresa och placering som världens bästa arbetsplats!

Senast den 1 december vill vi ha din ansökan. Om du vill veta mer om den här tjänsten är du välkommen att kontakta Lisa Göthberg, HR Direktör 0709-345 822.