Chief Marketing Officer till DigitalTolk

Stockholm
Ansök senast 2021-10-25

Nu söker vi en Chief Marketing Officer som skall vara med och nå ut med vårt erbjudande och det vi tillför både branschen och samhället. Från vår start 2015 har vi haft en kraftig tillväxt i Sverige. För att kunna ta nästa steg söker vi dig som vill vara med att nå nya framgångar i vår marknadsföring i och utanför Sverige!

Vi på DigitalTolk är glada och stolta att kunna få vara med och göra skillnad i människors liv genom våra tjänster. DigitalTolk är företaget som vänt upp och ner på tolkvärlden på många sätt. Helt enkelt för att vi gillar att erbjuda kvalitet, smarta IT-lösningar både för våra tolkar, tolkanvändare och kunder. Vi är det enda företaget som har helautomatiserat matchningssprocessen för bästa matchning med ett inbyggt feedbacksystem för tolkar och kunder. Vi är övertygade om att lojalitet, kvalitet och leveranssäkerhet hänger ihop.

Vad ingår i rollen;

I rollen CMO kommer du att vara viktig i arbetet med att bidra till vår fortsatta framgångsresa. Du kommer ansvara för att definiera och leverera såväl marknadsföringsstrategin som marknadsplan för vår fortsatta expansion utifrån DigitalTolks övergripande strategi. Med fokus på att driva försäljningstillväxt och kundlojalitet driver du vårt löpande marknadsföringsarbete framåt. I din roll ansvarar du för att kommunicera DigitalTolks varumärke samt finslipa vår mediaplan kring vårt unika erbjudande med utgångspunkt både på våra digitala som analoga tolkningstjänster. Du kommer ha ett nära samarbete hela ledningsgruppen och ni kommer tillsammans att driva vår tillväxt gentemot alla de olika kundsegment vi verkar inom. Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden;

  • Planera och delta i DigitalTolks representation i offentliga sammanhang, inklusive att samordna och interna och externa event.
  • Säkerställa genomförande och leverans inklusive innehåll på webbplatser och sociala medier med ”rätt ” content i respektive kanal
  • Löpande proaktivt testa och därutifrån optimera val av kanaler, plattformar, innehåll/annonsmaterial och metoder
  • Arbeta nära kollegor i ledningsgruppen kring strategifrågor, marknadsföringsinitiaitiv, budget och optimering
  •  På sikt leda, coacha och utveckla det svenska marknadsföringsteamet

Vad är viktigast?

För att lyckas och trivas i rollen har du ett tydligt kundorienterat förhållningssätt och stark framåtanda med fokus på tillväxt. Som person är du handlingskraftig, relationsskapande, proaktiv samt en skicklig kommunikatör. Du behöver vara trygg i dig själv och din roll och ha modet att driva dina idéer. Vi söker dig som är innovativ och vågar tänka stort, men som också har en analytisk förmåga där du underbygger dina beslut genom data.

Vi tror även att du är en inspirerande ledare som vet hur man skapar engagemang och gärna lyfter fram våra medarbetare i marknadsföring. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska och även hålla presentationer på engelska för externa och interna intressenter i såväl Sverige som andra länder i Europa. Vidare tror vi att du trivs i en dynamisk och händelserik miljö, där du får möjlighet att påverka, fatta beslut och hitta kreativa vägar för att nå ut till våra nuvarande och framtida kunder! Rollen rapporterar till COO. Vi ser gärna att du har erfarenhet av följande;

  • Minst 5 års erfarenhet av strategisk marknadsföring, varav minst två års erfarenhet av att leda team
  • Djupgående kunskaper och praktisk erfarenhet av att arbeta med olika marknadsföringskanaler, helst en blandning av både digitala och offline
  • Erfarenhet av att utveckla marknadsföringsplaner, hantera budget, prognoser och följa upp ROI
  • Erfarenhet av att driva projekt inom marknadsföring såsom kampanjer och att bygga långsiktig varumärkesmedvetenhet och leda och ansvara för olika marknadsföring-saktiviteter
  • Erfarenhet från att ha arbetat i scale up-miljö är meriterande

Hur vi skapar succé!

DigitalTolk är ett ungt företag där innovation ligger i själva kärnan av det vi gör varje dag. Vi som arbetar på DigitalTolk trivs av att vara en del i en dynamisk miljö där alla är målfokuserade och engagerade i att leverera den bästa kvaliteten på tjänsterna inom vårt område! Vi är företaget som arbetar för inkludering, både i form av språktjänsterna till tolkanvändare, och i förhållande till våra medarbetare, kunder och partners.

Vi drivs av att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service genom att erbjuda både kvalitet, tillgänglighet och service via ett brett tjänsteutbud inom tolkning. Detta gör vi genom att använda modern teknik och innovativa angreppssätt i en annars relativt traditionell bransch med syfte att ta fram lösningar som fungerar bättre för alla. Vi ämnar leda utvecklingen av artificiell språkintelligens och tänker fortsätta skapa möjligheter för människor att mötas, få rätt hjälp och stöd.

Vårt erbjudande;

Vi erbjuder dig att vara med i en expansiv fas i vår resa som också kommer innebära mycket utveckling. Du kommer även att få vara med i eventuella framtida förvärv. Vi växer i både Sverige och Norden och vi ser att denna roll kommer ha en viktig del i detta. Du kommer bli en del av ett engagerat team med utgångspunkt i Stockholm. Vi som jobbar på DigitalTolk är också glada och stolta att kunna få vara med och göra skillnad i våra kunders vardag genom de tjänster vi erbjuder.

Som företag har vi redan tagit emot flertalet utmärkelser och priser för vårt sätt att ta oss an en samhällsutmaning. Utnämnda som en av Sveriges fem mest innovativa Startups, Business Challenge, pris som ett av ”Sveriges bästa företag” samt vinnare av Post- och Telestyrelsens innovationstävling ”Bäst i branschen”. Vill du vara med i nästa steg i vår spännande resa så tveka inte att söka redan idag!