Team Leader inom Arbetsmiljö & HSE till DEKRA

Stockholm
Ansök senast 2021-11-08

Brinner du för Arbetsmiljö- och HSE-frågor och vill utvecklas ytterligare i en spännande roll?

Vill du arbeta i ett företag med stort fokus på Arbetsmiljö, Säkerhet & Hållbarhet?

OM DEKRA

DEKRA med 45 000 medarbetare är ett av världens ledande företag inom säkerhet, test, inspektion och certifiering, som betjänar kunder på alla kontinenter i 60 länder. Vi på DEKRA erbjuder innovativa tjänster som bidrar till ökad säkerhet på vägen, på jobbet och i hemmet. Genom engagemang och nytänkande skapar vi tjänster till bästa värde för varje kund.

DEKRA:s vision: ”We will be the Global Partner for a Safe, Secure and Sustainable world”

DEKRA Industrial erbjuder ett självständigt och utmanande arbete i en kundfokuserad verksamhet med ett tydligt fokus på utveckling. Du kommer att tillhöra en global koncern med stora resurser och möjligheter till internationellt arbete och deltagande i internationella projekt.

Affärsområde Safety & Quality Management Nordic har specialister inom olika områden där vi erbjuder högkvalitativa tjänster inom Arbetsmiljö, Säkerhet, Hållbarhet & Kvalitet till våra kunder.

OM ROLLEN

Du kommer i rollen som Team Leader inom Arbetsmiljö/HSE få en spännande och utvecklingsorienterad roll, där du tillsammans med dina erfarna kollegor utvecklar och implementerar tjänster inom Arbetsmiljöområdet i Stockholmregionen. Du kommer att ansvara för tjänsteportföljen avseende arbetsmiljörelaterade tjänster inom Stockholmsregionen.

Det kan bli aktuellt för denna tjänst/roll att stötta internt som Arbetsmiljösamordnare för DEKRA Industrial AB till 60 % (3 dagar/vecka), som ett vikariat under hela 2022.

Tjänsterna spänner brett inom Arbetsmiljö och du får möjlighet att använda dig av hela din kompetens inom arbetsmiljöområdet. Du kommer aktivt att bedriva olika kunduppdrag, korta som längre inom Stockholmsregionen, parallellt med din roll som Team Leader. Vi kommer stötta och kompetensutveckla dig genom mentorskap och samarbete i olika uppdragsteam/projekt.

Utifrån din egen kometens och de områden som kännetecknar dig inom arbetsmiljöområdet, återfinns många olika tjänster i DEKRA:s befintliga tjänsteportfölj, som t ex:

Riskbedömningar inom Arbetsmiljöområde, Utbildningar inom Arbetsmiljö (t ex BAM, Härdplaster mm), stöd inom Systematisk Arbetsmiljöarbete (SAM), mätningar av yrkeshygieniska gränsvärden (t ex damm, buller, kem, emissioner, mögel, VOC), kemriskbedömningar, verka i interimsroller som Arbetsmiljöingenjör/EHS Officer, stöd till BAS-U, hjälp till företag med att utveckla/implementera åtgärder/planer som svar mot Inspektionsmeddelanden utfärdade av Arbetsmiljöverket, etc.

DEKRA har arbetsmiljöingenjörer/arbetsmiljöspecialister på många olika orter inom landet, som kommer att stötta dig i ditt arbete och i din utveckling. Du kommer i rollen som Team Leader Arbetsmiljö & HSE, initialt att rapportera direkt till Affärsområdeschefen.

KVALIFIKATIONER, KOMPETENS & ERFARENHET

Vi söker dig som har någon ingenjörsutbildning i botten t ex inom arbetsmiljö, kemiteknik, maskinteknik eller annan utbildning i kombination med arbetserfarenhet som väger upp på motsvarande sätt.

Du skall ha god erfarenhet av Arbetsmiljö & HSE, gärna i konsultrollen samt ha ett etablerat kundnätverk inom Stockholmsregionen. Det är viktigt att du på egen hand kan också kan generera kunduppdrag och är trygg med införsäljning mot nya och befintliga kunder.

Positivt är om du arbetslivserfarenhet från någon Företagshälsa eller har arbetat i rollen som Arbetsmiljöingenjör, EHS Officer eller HSE Manager inom någon verksamhet med tydligt arbetsmiljöfokus. Erfarenhet av konsultrollen är önskvärd, alternativt viljan att utvecklas i en kundfokuserad konsultroll, som Team Leader inom Arbetsmiljö.

OM DIG

Som person är du initiativtagande, driven och relationsskapande samt har förmåga att inge förtroende. Då du kommer vara en viktig kugge i arbetet med att expandera verksamheten inom Arbetsmiljö & HSE i Stockholm är det centralt att du trivs ute hos kunder och väl där identifierar, säljer in och initierar nya affärsmöjligheter. Du har ett strukturerat arbetssätt med starkt ansvarstagande och vilja att uppfylla kundförväntningar och resultat.

Det är viktigt att du har ett positivt mindset, ett driv och brinner för att utvecklas och utveckla andra inom arbetsmiljöområdet.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi ser gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Krav på B-körkort och du skall ha tillgång till egen bil. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

VÅRT ERBJUDANDE & ANSÖKAN

DEKRA erbjuder förmåner avseende sjukvårdsförsäkring, kompetensutveckling, personlig utveckling, medicinska kontroller, terminalglasögon, friskvårdsbidrag, pensionsplanering, reseförsäkring, Club DEKRA och mycket mer. Tjänstebil kan också erbjudas på sikt.

Placeringsort: Stockholm/Solna.

Stämmer ovanstående in på dig? Tveka inte med att höra av dig till oss redan nu! I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och ser fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag 2021-11-08.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsområdeschef Jari Salo Tel. 010-455 1222.