Karolinska Universitetssjukhuset söker Omvårdnadschef till barnakutvårdsavdelningen (BAVA)

Stockholm
Ansök senast 2021-10-25

Astrid Lindgrens barnsjukhus

Är du legitimerad sjuksköterska med stort intresse för att leda och utveckla barnakutsjukvård i framkant? Vill du vara en del av ett tryggt och härligt chefsteam medan du får chansen att utvecklas som ledare? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder

 • Erfarna chefskollegor som ger möjlighet att fortsätta utvecklas och lära i rollen som chef
 • Möjlighet att påverka och utveckla framtidens barnakutsjukvård
 • Stor erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
 • Nära samarbete med de andra omvårdnadscheferna inom enheten samt med andra chefer inom hela Astrid Lindgrens barnsjukhus
 • Möjlighet att leda i en verksamhet där omvårdnaden har en viktig plats i organisationen
 • Individuellt anpassad introduktion
 • Karolinskas egna chefsintroduktion
 • Intern och extern kompetensutveckling (vilket är något vi prioriterar inom all våra verksamheter och för alla medarbetare oavsett roll)

Om oss

Vi inom Astrid Lindgrens barnsjukhus stärker nu ledarskapet ytterligare för att på så vis främja en god arbetsmiljö samt ett tydligt och närvarande omvårdnadsledarskap.

Målet är att möjliggöra för framåtsyftande strategiskt arbete för att förstärka arbetet utifrån sjukhusets vision: Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Omvårdnadsområde barnakutsjukvård är en del av Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset. Vi har totalt cirka 250 anställda på våra två siter. Vi bedriver vård dygnet runt på två akutmottagningar i Solna och Huddinge, en slutenvårdsavdelning i Huddinge med tillhörande hemsjukvårdsenhet och två infektionsmottagningar. Vi möter och vårdar barn med alla slags sjukdomar och akuta tillstånd och samarbetar i tvärprofessionella team. På våra barnakutmottagningar tar vi emot barn i åldrarna 0–18 år, i Huddinge tar vi emot totalt cirka 15 000 barn per år.

Vi har ett stort och viktigt utbildningsuppdrag för både omvårdnadspersonal och läkare och tar detta uppdrag på stort allvar. Vi arbetar också aktivt med att utveckla kompetensen hos våra medarbetare. Vi bedriver forskning inom såväl akutsjukvård som infektionssjukvård.

Om tjänsten

Som omvårdnadschef (OVC) vid barnakutvårdsavdelningen i Huddinge arbetar du i gemensamt ledarskap med två kollegor som första linjens chef för cirka 30 sjuksköterskor och undersköterskor. Du leder arbetet tillsammans med dina OVC-kollegor och sektionschefen.

Du har administrativt stöd av bemanningsassistent samt stöd av controller och HRpartner för ekonomi och personalfrågor. Vi är ett härligt gäng med mycket energi och vi värnar ett gott samarbetsklimat mellan siterna.

Våra chefer har ett tätt samarbete och är ett gott stöd till varandra och det finns mångårig erfarenhet i teamet. Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och utveckla/leda en verksamhet med mycket positiv kraft och energi. Arbetsglädje och prestigelöshet är grundläggande för vårt arbete på vårdgolvet liksom i vår ledningsgrupp. I tjänsten ingår att delta i det kliniska arbetet när så medges. Du medverkar i verksamhetsområdets ledningsgrupp men också i den lokala ledningsgruppen för Huddingesajten tillsammans med sektionschef och omvårdnadschefer på barnakutmottagningen.

Du ansvarar tillsammans med dina omvårdnadschefskollegor och sektionschefen för vårdkvaliteten som patienterna får och har ett sammanhållet ansvar för vård (utfall/kvalitet/produktion), Forskning och Utbildning (FoU) och ekonomi inom vårdytan. I rollen ingår arbetsmiljöansvar för både den fysiska och den psykosociala arbetsmiljön.

Du rapporterar till verksamhetschef omvårdnadsområde Barnakutsjukvård och arbetar tillsammans med övriga omvårdnadschefer, sektionschef, verksamhetsutvecklare samt omvårdnadsansvarig.

Vi söker dig som

 • har ett genuint intresse för barnsjukvård samt är en handlingskraftig och inspirerande ledare.
 • delar vår tanke om vikten av en närvarande chef och att alltid uppmuntra sina medarbetare till utveckling.
 • är lyhörd inför andras behov; känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt
 • leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå
 • gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet.
 • följer struktur och planering, men är också beredd att omvärdera utifrån de förutsättningar som finns i varje given stund. Du är bekväm i att omprioritera och frångå en plan för att lösa en uppkommen situation.
 • är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer.
 • tycker om att samarbeta för att nå gemensamma mål; hjälper kollegor och tar egna initiativ utifrån gemensamma mål. Du är prestigelös nog att rycka in där det behövs.
 • är akademiskt orienterad och förstå att verksamheten ska vila på god vetenskaplig evidens.


Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Erfarenhet av att arbeta inom akutsjukvård

Meriterande:

 • För området relevant specialistutbildning för sjuksköterskor och/eller magisterexamen
 • Erfarenhet av barnsjukvård
 • Chefserfarenhet eller erfarenhet av arbete där du självständigt lett en arbetsgrupp
 • Erfarenhet av att arbeta med projektledning och/eller förändringsarbete


Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV

2. Personligt brev (valfritt)

3. Betyg och intyg

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.