DEKRA söker Prototyptekniker/Konstruktör till Mekaniserad Provning Stockholm

Stockholm
Ansök senast 2021-11-08

Vill du göra världen till en säkrare plats? Vår vision är att genom innovativa tjänster skapa trygghet på vägen, i hemmet och på jobbet. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare kommer du att ha kul på jobbet. Till DEKRAs sektion Design & Konstruktion inom affärsområdet Mekaniserad Provning söker vi nu en tekniker med djup teknisk förståelse som kan ansvara för prototyptillverkningen i vår mekaniska verkstad i Solna.

DEKRA är ett globalt företag som levererar tjänster inom bland annat avancerad och mekaniserad oförstörande materialprovning med fokus på säkerhet. Materialprovningen utförs med hjälp av manipulatorer i form av robotar eller stationära system. Robotsystemen byggs av DEKRA för fjärrstyrd inspektion av områden och komponenter som inte är åtkomliga på annat sätt, vilket ofta innebär att systemen är unika för varje uppdrag och projekt.

Tjänsten

Som protyptekniker inom mekaniserad provning på DEKRA har du det övergripande ansvaret för DEKRAs monterings- och bearbetningsverkstad i Solna. Du är en viktig spelare i design och konstruktionsteamet där du har stor delaktighet i konstruktionsarbetet och ansvarar för montering och anpassning av de manipulatorer och robotar som tas fram av teamet. Du bidrar med din erfarenhet och ger rekommendationer för att förenkla, förbättra och kostnadseffektivisera montering och tillverkning.

I ansvaret för DEKRAs prototypverkstad i Solna ingår såväl tillverkning av nya artiklar, anpassning av befintliga detaljer, men också underhåll, service och uppgraderingar av tidigare utvecklade manipulatorer och robotar. Du kommer utbilda och handleda DEKRA-kollegor i hantering, montering och mekanik.

Arbetet är fritt, omväxlande och kreativt och du har i din roll möjlighet till stor inverkan på utrustningarnas funktioner och utformning.

Projekten innebär ofta ett nära samarbete med dina kollegor på DEKRA i Sverige och ibland internationellt. Avdelningen finns utspridd över hela Sverige med den största gruppen placerad i Solna. Våra uppdrag innebär resor både inom Sverige och internationellt, oftast i perioder om 1–2 veckor per tillfälle. Normalt förekommer cirka 20–50 resdagar per år, vissa år färre och undantagsvis fler. 

Vem är du?

Du är en positiv och energirik verkstadstekniker eller konstruktör med stor teknisk förståelse och kreativitet. Du har förmågan att hitta lösningar på problem där andra kör fast. Du har sannolikt lång erfarenhet av verkstadsarbete och skärande bearbetning och gillar att arbeta med prototypframtagning. Kanske har du redan tillgång till en mekanisk verkstad där du får utlopp för din kreativitet och skaparglädje?

Då vi tillverkar utifrån eget ritningsunderlag måste du kunna läsa konstruktionsritningar. Det är ett stort plus om du även har erfarenhet av att konstruera i något av de större CAD-systemen.

I verkstaden arbetar du med ordning och reda samt ett högt säkerhetstänk.

Övrigt

B-körkort är ett krav, likväl som goda kunskaper i svenska och engelska.

Erfarenhet av 3D-printing är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Skicka in din ansökan i form av personligt brev och CV senast 8 november 2021. Urval och intervjuer hanteras löpande, varför rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.