Karolinska Universitetssjukhuset söker åtta utvecklare som vill göra vården och forskningen datadriven!

Stockholm
Ansök senast 2021-10-29

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största universitetssjukhus med ca 15 000 medarbetare. Sjukhuset är ledande inom den medicinska utvecklingen i Sverige och internationellt och vi rankas bland världens främsta sjukhus.

Karolinska Universitetssjukhusets uppdrag är att bedriva specialiserad och högspecialiserad sjukvård. Vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag” är vägledande när vi arbetar mot tydliga värden för patienter och samhälle och mot medicinska framsteg. En förutsättning för nästa steg inom den medicinska utvecklingen är förbättrade och moderniserade informationsstrukturer och digitalisering där vi i allt större utsträckning styr produktion och vårdleverans datadrivet och med digital information som beslutsstöd. I detta ingår data från strålkanoner, radioaktiva röntgenundersökningar, operationsdata, avancerade läkemedel och genetiska data som kan kombineras för att skapa nya behandlingar.

Karolinska har en stark IT-avdelning men tar nu steget mot att i partnerskap och på egen hand utveckla helt nya lösningar för vårdens digitala system som idag inte finns på marknaden. Vi tar nu nästa steg mot ökad utvecklingsförmåga inom universitetssjukhuset för vår långsiktiga satsning. Vi har gott om erfarenhet och kunskap inom vårdens traditionella system men vi behöver bli fler som tänker nytt och som utmanar desamma. Ambition, leveransfokus och kreativitet värdesätts högt och vi behöver både bredd och spets och vi ser gärna att även talanger med mindre erfarenhet växer med oss. Som utvecklare arbetar du från teknikstaben inom Karolinskas verksamhetsområde IT Utveckling och vårdinformation.

Vi söker

Vi vill jobba med dig som är utvecklare och älskar teknik, som brinner för mjukvarulösningar och som aldrig får nog av att lära nytt. Vi har en plats för dig! 

Känner du dessutom igen dig i någon av nedan roller är vi extra intresserade

 • Systemutvecklare som kan Java tillämpat för integration och högprestandadataöverföring
 • Systemutvecklare som kan .NET tillämpat för API- och applikationsutveckling
 • BI-utvecklare med kunskap om moderna ETL-tekniker applicerat för big data
 • Verktygs- och plattformsspecialist som integrerar och scriptar för att få CI/CD att fungera
 • UX specialist som kan designa mjukvaruprodukter som vården verkligen vill använda

Din vardag som utvecklare

Du arbetar i ett team och kommer få möjligheten att vara med och driva utvecklingen av ett framtids säkrat vårdinformationssystem som bygger på den samlade data vi har. Vi arbetar utifrån agila utvecklingsmodeller och går mot DevOps. Vi jobbar med stora datamängder och sätter upp en molnmiljö i egen regi. Du får möjlighet att jobba i en omväxlande arbetsmiljö med hög kompetens och vara med att utveckla nya lösningar som inte existerar någonstans idag. Du kommer jobba nära vårdens professioner och i ett sammanhang som rör sig snabbt och med stor variation.

Du kommer att ha roligt på jobbet!

Din kompetens och erfarenhet

 • Du är en utvecklare, med noll till hundra års erfarenhet
 • Du har en relevant akademisk utbildning motsvarande civilingenjör, högskoleingenjör, systemvetare eller motsvarande kompetens.
 • Du har en grundläggande förståelse för containers och api-utveckling
 • Du har erfarenhet av eller vill arbeta med agila utvecklingsmetoder, DevOps och automation
 • Du har god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska och engelska
 • Erfarenhet av Typescript, Azure, Apache Kafka och Kubernetes är meriterande
 • Erfarenhet av HL7/FHIR är meriterande

Vi kommer också att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du kan jobba självständigt såväl som i team. Du trivs när det är full fart och gillar att söka ny kunskap.

Vill du vara med och utveckla livsviktig IT i ett nytt team och skapa framtidens sjukvård, och tillsammans göra skillnad på riktigt? Vill du arbeta inom ett område som innebär något viktigt för samhället och världen? Ta då chansen och sök till oss!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV

2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

- Personligt brev (frivilligt)

- Yrkeslegitimation

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer här

Anställningsvilkor

Referens nummer - 2021/1463

Anställningsform - Tillsvidareanställning

Omfattning - Heltid

Ansök senast - 2021-10-29

Kontakt

Namn - Johan Nicolin

Telefon - 072 584 0802

Fackliga representanter

Namn - SACO

Kontakt - saco.karolinska.karolinska@sll.se