Affärsdriven Entreprenadchef till Svevia Anläggning i Stockholm

Stockholm
Ansök senast 2021-10-31

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi Entreprenadchef till division Anläggning i Stockholm. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas och utveckla andra som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar. 

DITT UPPDRAG SOM ENTREPRENADCHEF

I rollen som Entreprenadchef har du övergripande ansvar för ett eller flera anläggningsprojekt. Det innebär att du är aktivt delaktig i projekten från anbud, under genomförandet och uppföljning av slutförda projekt. 

I ditt ansvar ingår exempelvis projektens budget, ekonomi/resultat och att prognosarbetet och rutiner för det följs, personalansvar och ansvar för rekrytering och utveckling av medarbetare i din grupp, övergripande ansvar för inköp i projekten, övergripande arbetsmiljö- och miljöansvar för tilldelade projekt. Kalkyl- och anbudsarbete i samarbete med kalkylfunktion och övriga i anbudsteam. 

Vi har en variation av kunder inom statlig, kommunal och privat sektor i enlighet med verksamhetens långsiktiga strategi och specialistinriktning. God dialog med kunden, merförsäljning i projekt och proaktiv bevakning av omgivande marknad är också en del av ansvaret i rollen. 

Du kommer jobba nära dina Platschefer och övriga medarbetare i gruppen. Internt samarbete är viktigt för Svevias affär och kontaktytor du kommer samarbeta med i projekt är våra specialenheter grundläggning och marksanering samt våra kollegor på division drift och industri. Som Entreprenadchef ingår du i arbetschefsområdets ledningsgrupp och rapporterar till Arbetschef. 

Vem är du?

Vi söker dig med mångårig erfarenhet av att leda och driva anläggningsentreprenader, gärna med inslag av både mark och betong. Du kanske är projektchef idag och vill vara med i utvecklingen av en växande organisation med tydliga mål. Eller så är du platschef eller erfaren entreprenadingenjör och redo att gå vidare till en mer övergripande roll. Du tänker långsiktigt och bidrar med att identifiera nya affärsmöjligheter i enlighet med vald strategi. Du har goda kunskaper i entreprenadjuridik, förmågan att se risker, möjligheter och skapa lönsamhet i projekten och du trivs i olika förhandlingssituationer med kund. Som ledare främjar du en kultur där alla bidrar till gruppens framgång. Du har ett tydligt ledarskap, medarbetare kring dig vet vad som förväntas av dem och du ger dem stöd och verktyg för att nå sina mål. Hos oss kommer säkerheten först och vi ser dig, som alla våra ledare, som en förebild i det arbetet. Vi tror att du har en akademisk utbildning/teknisk utbildning med för vår bransch relevant inriktning, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom en kombination av utbildning och erfarenhet. Att du skriver och talar svenska obehindrat och har B-körkort är krav i rollen. 

VARFÖR SVEVIA? 

Vi erbjuder marknadsmässiga villkor i en organisation med fokus på lönsamhet, ledarskap och utveckling. Bland engagerade kollegor blir du snabbt en i gänget. Utifrån Svevias strategier, mål och värdegrund får du de förutsättningar som krävs för att göra skillnad och bidra till företagets utveckling. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och hos oss står ledarskapet i fokus, vilket gör att du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas i din roll. 

Vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Att du ska leda genom dina medarbetare ser vi som en självklarhet. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss? 

En del av något större 

Inom anläggningsverksamheten bygger vi Sverige från grunden – i betong, stål, trä, sten och jord. Och vi gör det genom att anlägga vägar, broar, kajer och betongkonstruktioner för industri, stat och kommun. Dessutom bryter vi ny mark och banar väg för VA-nät, vindkraftsparker och exploateringsområden. Tillsammans med Svevias övriga verksamheter inom vägdrift och beläggning blir du en viktig kugge i ett större samhällsmaskineri. Det öppnar nya möjligheter för innovation och problemlösning.

ANSÖKAN OCH INFORMATION 

Har du ytterligare frågor om tjänsten kontakta HRBP Tina Leffler, tina.leffler@svevia.se eller rekryterande chef Maryam Zarrin, maryam.zarrin@svevia.se. Intervjuer sker löpande, skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast den 31 oktober. 

När du ansöker behöver du svara på några urvalsfrågor, vilket gör att du inte behöver bifoga ett personligt brev. Fackliga företrädare nås via växeln, tfn 08-404 10 00. 

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens, för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.