Svevia söker Platschef inom asfaltsbeläggningar i Värmland

Värmland
Ansök senast 2021-10-31

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en Platschef till division Industri och vår utläggningsverksamhet i Värmland. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med det stora företagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.

DITT UPPDRAG SOM PLATSCHEF

Inom AC Utläggning Mitt nischar vi oss mot kommunala och privata kunder. Vår huvudsakliga affär är asfalt och beläggning av vägar. Det går riktigt bra för oss och vi har på relativt kort tid blivit en aktör att räkna med på den värmländska marknaden. Vi har ett antal större projekt i orderstocken och fler på väg in, därför söker vi nu en engagerad platschef som vill växa tillsammans med oss i Värmland!

I rollen som Platschef hos oss kommer du att få helhetsansvaret för dina projekt. Du kan ha ansvar för ett större eller flera mindre projekt samtidigt. Detta innebär att du leder affären från start till mål och har ansvar för bland annat ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor i dina projekt. För att nå framgång i ditt arbete har du även fokus på marknadsbevakning, kundkontakter samt anbuds- och offertlämning. En viktig del i ditt arbete är försäljning och marknadsföring av våra produkter och tjänster. I alla möten är du en ambassadör för Svevia. 

Som Platschef hos oss har du stor frihet i att lägga upp ditt arbete. Resor inom arbetschefsområdet förekommer dagligen. Som Platschef sitter du med i ledningsgruppen för arbetschefsområdet och rapporterar till Arbetschef. 

VEM ÄR DU?

  • Är högskole- eller gymnasieingenjör eller har likvärdiga kunskaper förvärvade genom en kombination av utbildning och erfarenhet.
  • Har gedigen erfarenhet av beläggning och asfalt. Du har själv arbetat som beläggningsarbetare och har erfarenhet från produktion och av arbetsledning.
  • Har tidigare erfarenhet av att marknadsföra, självständigt beräkna och lämna offert på beläggningsarbeten inom kundsegmentet privat- och kommunal marknad. 
  • Har ett väl etablerat kontaktnät på den geografiska marknaden.
  • Besitter goda kunskaper i Officepaketet
  • Har ekonomiska kunskaper
  • Har goda ledaregenskaper
  • Har B-körkort. 
  • Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat med försäljning/marknadsföring. 

För att lyckas i rollen som platschef hos oss är det en förutsättning att du tar initiativ, skapar aktivitet och fattar tydliga beslut vad gäller projekt och personal. Du ger tydliga riktlinjer, motiverar andra och skapar laganda, ger dem befogenheter och möjlighet till utveckling. Du sätter tydliga mål och följer upp arbetet utifrån tidplan och deadlines. Du planerar arbetet med god framförhållning och använder tiden effektivt. Du bemannar projekt med de resurser som behövs. Du visar respekt för andras åsikter och upprätthåller etik och värderingar. 

Du håller dig uppdaterad om marknaden och konkurrenter och identifierar affärsmöjlighet samt uppvisar finansiell medvetenhet samt har lätt att knyta kontakter och utveckla relationer, både med kunder och med medarbetare. 

Du utgår från vårt kontor i Karlstad. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning på 6 månader. 

EN DEL AV NÅGOT STÖRRE 

Svevias industridivision är inne i ett expansivt skede, och ambitionerna är höga. Målet är att vara en ledande aktör inom beläggning i Sverige.

Bakom varje väg finns mer än den uppenbara ytan: en hel industri av kunskap och leveransförmåga. Vårt erbjudande är en industriell process. Från sten till färdig väg. 

Allt börjar med en täkt, som sedan blir ballast, som i sin tur används i tillverkningen av asfalten, som slutligen läggs ut på vägen. Med över 100 egna bergtäkter, egen produktion av asfalt, bitumenemulsion och termoplast har vi en bredd som ingen annan. I våra laboratorier gör vi materialanalyser och ser till att produkterna når upp till standarder och krav. Och våra skickliga team inom fräsning, asfaltering, tankbeläggning och vägmarkering ser till att leveransen blir komplett.  

VARFÖR SVEVIA? 

Utifrån Svevias strategier, mål och värdegrund får du de förutsättningar som krävs för att göra skillnad och bidra till företagets utveckling. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och hos oss står ledarskapet i fokus vilket gör att du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas i din roll. 

Vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Att du ska leda genom dina medarbetare ser vi som en självklarhet. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss? 

ANSÖKAN OCH INFORMATION 

Har du ytterligare frågor om tjänsten kontakta Arbetschef Andreas Kristiansson på telnr: 070-2789772. Intervjuer sker efter sista ansökningsdag 31/10. Denna rekryteringsprocess omfattar intervjuer, personlighet- och färdighetstester och bakgrundskontroll.

När du ansöker behöver du svara på några urvalsfrågor, vilket gör att du inte behöver bifoga ett personligt brev. Fackliga företrädare nås via växeln, tfn 08-404 10 00. 

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.