Serviceadministratör till LG Electronics Nordic

Stockholm
Ansök senast 2021-10-30

Vår kund söker en kollega till sitt Service team. Du kommer att jobba för ett globalt företag verksamt inom hemelektronik. Arbetsplatsen präglas av ett högt tempo och servicekänsla.

Du blir anställd som konsult genom ett bemanningsföretag. Dina anställningsvillkor blir i likhet med övriga anställda inom LG Electronics Nordic AB.

Om tjänsten

I din roll är de huvudsakliga arbetsuppgifterna att ansvara för validering och bokning av fakturor, sammanställa och att ge support till avdelningsansvarig vid månadsbokslut, sammanställa och fakturera kostnader mot kundens huvudkontor, hantera order av reservdelar, ge support till verkstäder kring kundens externa serviceportal samt att kommunicera via e-post och telefon med det nordiska servicenätverket. I rollen ingår också att vid behov analysera och rapportera kring t.ex. kostnader, besparingsmöjligheter m.m. samt att rapportera kring detta i Excel samt Power Point. Det ställs höga krav på noggrannhet samt ansvarstagande för hela processen.

Kompetens och kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Är noggrann, strukturerad och tycker om att ta ansvar
  • Gillar att arbeta självständigt och alltid gör ditt yttersta för att uppnå bästa resultat
  • Har goda kunskaper inom Excel samt en del erfarenhet av Power Point
  • Kan uttrycka dig flytande i tal och skift på svenska och engelska
  • Tidigare erfarenhet av order, admin eller support
  • Kunskaper i finska är meriterande

Personliga egenskaper

Vi tror att du har viss erfarenhet av liknande tjänster inom support, order eller administration. I rollen kommer du att ha ett stort eget ansvar över dina uppgifter och vi ser därför att du arbetar proaktivt och effektivt. Att lägga upp ditt arbete strukturerat och noggrant faller sig naturligt för dig. Att arbeta mot deadlines och att möta dessa är en självklarhet och något du villigt tar ansvar för.

Tillträde: Omgående

Arbetstid: Heltid, Vardagar 08.00-17.00

Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Tjänsten kommer att tillsättas omgående och intervjuer sker löpande. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta SVC Manager Örjan Svanerud orjan.svanerud@lge.com