Karolinska Universitetssjukhuset söker Kvalitetssamordnare MT/IT till Stab Vårdstöd och Teknik

Stockholm

Vi förstärker nu vår organisation inom kvalitetsledning MT/IT och söker dig som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla vårt kvalitetsledningssystem och våra arbetsprocesser gällande MT/IT!

Om oss

Karolinska Universitetssjukhuset är ledande inom den medicinska utvecklingen i Sverige och internationellt och vi rankas bland världens främsta sjukhus. Karolinska Universitetssjukhusets uppdrag är att bedriva specialiserad och högspecialiserad sjukvård. Vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag” är vägledande när vi arbetar mot tydliga värden för patienter och samhälle och mot medicinska framsteg.

För att möjliggöra uppdraget ligger Karolinska i teknikens framkant med avancerade medicintekniska produkter och bidrar till att driva den tekniska utvecklingen framåt bland annat genom innovationssamarbeten med leverantörer. Karolinska har verksamhet på två huvudsakliga siter i Huddinge och i Solna. Kvalitetsledning inom Vårdstöd och Teknik vid Karolinska Universitetssjukhuset har uppdraget att:

 • dokumentera, utveckla och underhålla de processer som krävs för att säkerställa en säker användning av medicintekniska produkter (MT)
 • ansvara för kvalitetsledningssystemet för MT/IT och den ackrediterade kalibreringsverksamheten. 
 • ansvara för regional regulatorisk samverkan gällande Medical Device Regulation (MDR)

utföra kvalitetsuppföljningar

Arbetet inkluderar att stödja Karolinskas verksamheter och centrala staber med utveckling av gemensamma arbetssätt, kvalitetssupport, avvikelse- och säkerhetsrapportering samt utbildning inom MT/IT.

Om tjänsten

Som kvalitetssamordnare för MT/IT ansvarar du för att aktivt arbeta med att vidareutveckla kvalitetsledningssystemet för MT/IT samt att stötta verksamheterna i säkerhets- och kvalitetsfrågor relaterade till framför allt medicinteknisk utrustning och IT. Detta inkluderar:

 • uppdatering av arbetsprocesser och kvalitetsledningssystemet för MT/IT
 • avvikelsehantering/trendning
 • utbildning
 • kvalitetsuppföljningar
 • riskhantering i samverkan med sjukhusets verksamheter
 • utföra och delta i revisioner
 • regulatorisk omvärldsbevakning
 • kontinuerligt förbättringsarbete

Vi söker

Vi förstärker nu vår organisation inom kvalitetsledning MT/IT och söker dig som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla vårt kvalitetsledningssystem och våra arbetsprocesser gällande MT/IT. Då rollen innebär nära samarbeten med sjukhusets olika verksamheter gällande kvalitetsfrågor inom MT/ IT värdesätter vi din förmåga att samarbeta, skapa nätverk, kommunicera och förmåga att förstå helheten. Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, självständig och strukturerad.

Kvalifikationer 

Krav: 

- Du har en högskoleutbildning inom medicinsk teknik, medicin, farmaci, eller annan liknande naturvetenskaplig inriktning

- Du har yrkeserfarenhet av regleringsfrågor eller kvalitetsledningssystem inom området medicintekniska produkter och/eller life science

- Du har erfarenhet av arbete med utveckling av kvalitetsledningssystem, riskhantering och systematiskt förbättringsarbete

- Du har god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga

- Du är väl förtrogen med standarder för kvalitetsledning såsom ISO 13485, ISO14971, ISO 80001 och ISO 17025

Meriterande: 

- Erfarenhet från kvalitetsarbete inom Life Science/Healthcare

- Erfarenhet från kvalitetsarbete inom medicintekniska produkter

- Erfarenhet av ITIL

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV

2. Personligt brev (frivilligt)

Varmt välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Läs mer om rekryteringsprocessen HÄR.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.